Tiggande rasfrämling slagen av annan rasfrämling

LINKÖPING. En manlig rasfrämling gav sig på fredagskvällen på en tiggande kvinna utanför en matbutik i centrala Linköping. Bråket är troligtvis kopplat till det organiserade tiggeriet.

Det var runt klockan 20 på fredagskvällen som en rasfrämmande man hemmahörande i Bulgarien slog och våldförde sig på en tiggande rasfrämmande kvinna. Händelsen skedde utanför en matbutik i Linköping och det var en person som bevittnade hela händelsen som ringde polisen. Polisen kunde efter en tids spaningsarbete gripa mannen och han togs till förhör och släpptes sedan.

Utredningsbefälet på polisen, Mikael Persson, utesluter inte att det finns kopplingar till organiserat tiggeri och att den rasfrämmande mannen inte var nöjd med vad kvinnan hittils hade lurat av svenska altruister.
– Vad bråket och misshandeln rörde sig om är aningen oklart och själva fallet verkar lite rörigt. Kvinnan blev inte heller allvarligt skadad och behovde inte söka hjälp via ett sjukhus eller vårdcentral.

Att tiggeriet i Sverige till mångt och mycke är organiserat slaveri är tidigare bevisat av både TV4’s Kalla Fakta och Polisen själva.

KÄLLA:
Man slog kvinnlig tiggare
Polisen: Tiggeriet är organiserat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments