Tidningsutdelning, banderollaktion och autografsignering i Finland

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 8 juli anlände Motståndsrörelsen till Björneborg i Finland, då man för dagen planerat att med fanor och banderoller stå på en bro ovanför en vältrafikerad väg samt att dela ut Vastamedia-tidningen i centrala delar av staden.

Den årliga Pori Jazz-festivalen hade precis börjat i staden, något som varje sommar drar tiotusentals festivalbesökare till staden. Vädret var på aktivisternas sida och Vastamedia-tidningarna bytte ägare i en stadig takt. Efter den lyckade aktionen och tidningsutdelningen samlades man för att äta och i god anda diskutera tillsammans.

Cirka klockan halv tre på eftermiddagen strålade deltagarna samman, varpå man till fots fortsatte till en gångbro i närheten. På bron höll några av aktivisterna i Tyr-fanor medan andra satte fast en stor banderoll. Banderollens budskap lämnade ingen kall eller osäker om Motståndsrörelsens mål. Efter ungefär en timme var det dags för att plocka ihop sakerna och bege sig mot stadens centrum.

Man började dela ut Vastamedia-tidningen på Eetunaukio vid fyratiden på eftermiddagen. Medan en del delade ut tidningen höll andra i fanor och en banderoll. Aktivismen väckte genast intresse hos folk som var ute och gick eller satt på terrasserna. Även polismyndigheten anlände till platsen med en styrka på två polisbilar och undrade om vi hade rätt till ”demonstrationen”.

Efter att en lång stund ha argumenterat med de omedgörliga konstaplarna lyckades man till slut övertyga de om att man meddelat om aktivismen i förväg, trots att detta enligt lagen inte ens är nödvändigt eftersom det inte var fråga om en ”demonstration” utan om en tidningsutdelning. Även den politiskt korrupta lokaltidningen Satakunnan Kansa rapporterade om vår aktivitet som en ”demonstration”.

 

En stund efter att vi kommit överens med polisen anlände en uppenbart berusad och i något trasiga kläder klädd man till platsen. Man hade lätt kunnat tro att han tillhörde vänstern, men efter att han hade pratat ett tag kom det fram att han stod för moderata idéer och värderingar. Han pratade rörigt och upprepade samma sak flera gånger.

Polisen beordrade mannen att avlägsna sig från platsen, och när han vägrade så fördes han till en polisbil och blev körd därifrån. Själv ville dock mannen ha ”vård”. Vid samma tidpunkt kom det också en ambulans till platsen. Den andra polisbilen blev kvar för att iaktta vår aktivism till slutet.

Aktivisterna fick under tidningsutdelningen många positiva kommentarer och tacksägelser. De negativa kommentarerna var tydligt färre. En viss person som det senaste året synts mycket i media blev också tillfrågad om sin autograf och människor ville skaka hans hand. Många förbigående berättade att de sympatiserade med vår organisation i många frågor.

Det krävs dock mer upplysningsarbete eftersom många nationalister inte heller förstår att det är en sionistisk elit som står bakom det globalistiska, kulturmarxistiska, mångkulturalistiska och extremkapitalistiska värdevakuumet.

En man konstaterade exempelvis att han inte trodde att media, kulturen, ekonomin och maktpolitiken kontrollerades av sionister. Han kunde dock inte presentera några motargument för aktivisterna, och vi hoppas att han fått mycket viktigt att tänka på av den Vastamedia-tidning som han tog emot.

Efter att aktivisterna delat ut tidningen i ett par timmar var det dags att förflytta sig till Centrala Björneborgs kyrka för att besöka det av Emil Cedercreutz designade minnesmonumentet för de som deltog på de vitas sida i det finska inbördeskriget. Vi besökte också minnesmonumenten för de döda som blev kvar i Karelen, de som stred för våra broderfolk samt den på hjältekyrkogården.

Efter detta samlades man för att äta och diskutera och maten smakade gott för de hungriga aktivisterna. Vid halv nio-tiden på kvällen började deltagarna sakteligen bege sig hemåt. Dagen var i det stora hela lyckad. Trots att Björneborg i flera decennier haft rykte om att vara en förfallen och DDR-liknande stad, så har nya och ständigt tilltagande friska vindar under de senaste åren börjat blåsa även där.

Vid Eetunaukio lyste kulturmarxisterna endast med sin frånvaro samtidigt som nationalsocialisterna spred sitt budskap till de uppenbart intresserade stadsborna.

Framtiden tillhör nationalsocialisterna! Björneborgs aktivistgrupp tackar alla deltagare för den fina dagen!

/Björneborgs aktivistgrupp

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

22 Kommentarer till "Tidningsutdelning, banderollaktion och autografsignering i Finland"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort

Man får väl konstatera att det var en lyckad aktion, i synnerhet som ”den berusade mannen i något trasiga kläder” är ett stående inslag i det man något humoristiskt kunde kalla ”den finska kulturen”. Det går tammefan inte att göra något överuvudtaget i Finland utan att ”den berusade mannen” dyker upp!

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Haha, tur att det skiljer sig från här, för då dyker alltid tokvänstern upp!
🙂

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

@Black Knight;

Menar du att det är någon större skillnad?

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Inte nödvändigtvis! Men ”den berusade mannen” verkar bli föremål för polisingripande i motsats till tokvänstern!
🙂

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Som finne måste jag säga att din kommentar andas fördomar. De allra flesta finnar går faktiskt i hela kläder! ;)

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Att Finland idag är en lekstuga kan jag hålla med om. Men det ödet delar ju landet tyvärr med mången annan nation.

Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort
Du tänker politiskt nu och inte ontologiskt. När jag hävdar att finnen är ett barn lägger skall inte detta förstås som en värdering. Finland kommer alltid att vara en lekstuga och nationen barnslig. Ingen annanstans kommer fullständiga främlingar fram till en och hälsar på en på gatan som om man vore gamla vänner som återförenades av en slump – enbart barn gör så! I Sverige t ex, som är en vuxen nation, är det otänkbart och i viss utsträckning ”obegripligt”. Ingen annanstans – förutom i en möjlig annan nation vars ontologiska status är barnets – bygger man upp och förnyar… Läs mer »
Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort
Men trots denna värdefrihet i omdömet måste man i ärlighetens namn dock konstatera att det inte är helt uteslutet att den puerile finnen på ett avlägset sätt är befryndad med juden. De asiatiska dragen ger ett viss empiriskt stöd för tesen, men än mer de själsliga egenskaperna hos barnfinnen: egoismen, fräckheten, det allmänna ”hatet” mot svensken, det ohyfsade beteendet, och aggressionen är några karaktärsdrag. Om en person blir attackerad i Finland är det inte som i civiliserade länder att medborgarna som ser händelsen ringer polisen eller ingriper. Tvärtom, ber man dom ringa polisen hävdar dom att händelsen inte angår dom.… Läs mer »
Rami
Gäst
Nybörjare
Vet inte i vilken fantasivärld du ”besökt Finland” men dina historier har ingen verklighetsförankring, i Finland så är ”personligt utrymme” något extremt viktigt, man hälsar inte på främlingar, man hälsar knappt på sina grannar, man sitter inte bredvid okända på buss/tåg om det finns andra platser lediga, vid busshållsplatser står man ett par meter ifrån varandra osv. Det du snarare beskriver är just Sverige, flera gånger har totalt okända människor hälsat på mig i framförallt Stockholm. Att det sedan kan komma fram en onykter person och börja tjattra, ja det händer ju i alla länder där alkohol konsumeras, om du… Läs mer »
-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

@ vörtis.
”Hjort” är ett troll.

Stefan
Gäst
Nybörjare
Stefan

Är det sant att finnarna hatar svenskar! Jag bevittnat många som sagt det även pratat med svenskfinnar som säger att de inte blir accepterade i finland??

Rami
Gäst
Nybörjare

Klart det finns finländare som tycker illa om svenskar, precis som det finns svenskar som tycker illa om finländare, dock så ska man skilja på Finlandssvenskar och rikssvenskar, då Finlandssvenskar i mångt och mycket kan liknas vid judar, de är en liten minoritet som utövat stor kontroll över majoritetsbefolkningen, ofta anser sig vara bättre och mer värda än finländare samt tyvärr, väldigt ofta bedriver en kulturmarxistisk agenda, vilken i längden kommer betyda eliminerandet av inte bara det finska folket och den finska kulturen, men också deras egna.

roewk
Gäst
Nybörjare
roewk

blev inte han som sparkade ner afaitern dömd till fängelse??

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

Jo det är klart som fan att han blev det fast ”offret” lämnade sjukhuset omgående och dog av hjärnödem långt senare pga bevisad drogmissbruk.

Bergstedt
Gäst
Nybörjare
Bergstedt

Jag är så fruktansvärt stolt över våra Finländare. Fantastiska människor!

Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort

Exakt så! Du blir säkert en bra svensk ”ambassadör” i Finland sen när sagan är all Bergstedt.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Hyvvää suomi!

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Mycket bra jobbat av våra finska kamrater. 👍

Hell seger! Hail victory!

✡🔫håkan tattarsson
Gäst
Nybörjare
✡🔫håkan tattarsson

att kämpa för nordens folks överlevnad o tänka långsiktigt samt ha koll på världsläget inte svälja ZOG lögner osv är det tattar stil snarare är du en tattare vad gör du på din fritid dricker knarkar o sätter på horor?

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Shomrim höll tydligen relativt låg profil för en gångs skull. Nåja, det är väl bara något att glädjas åt.

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

Verkar vara en fin action !!

Daijmond
Gäst
Nybörjare
Daijmond

Roligt att det går så bra och ”rullar på” i Finland.

Särskilt med tanke på att Sverige alltmer liknar Sodom och Gomorra.

wpDiscuz