Tidigare SVT-journalist skjuten i invandratäta Tensta

BROTT. Under söndagskvällen sköts en tidigare SVT-medarbetare i benet i Stockholmsförorten Tensta. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dådet. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Det var strax innan klockan nio under söndagskvällen som en skottskadad person påträffades utomhus i den invandrartäta Stockholmsförorten Tensta. Den skadade mannen, som är i 30-årsåldern, hade blivit skjuten i benet. Han fördes till sjukhus men hans skador var inte livshotande.

Polisen sökte igenom området efter misstänkta gärningsmän och man genomförde även en teknisk undersökning på platsen. Man knackade också dörr och förhörde vittnen i området, men ingen har ännu gripits för brottet.

Det har nu framkommit att den skadade personen fram till i våras arbetade som researcher på SVT och var stationerad i Rinkeby.

— Han har varit anställd hos oss från att vi öppnade Rinkebykontoret fram till april-maj i år. Han är inte bara en tidigare medarbetare, utan en vän också, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef för SVT Nyheter Stockholm.

Enligt Sveriges Radio (SR) är den förre SVT-journalisten en ”känd profil” i Tensta. Om det finns något samband mellan skjutningen och hans arbete som journalist är ännu oklart.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Källa:
Tidigare SVT-medarbetare skottskadades i Tensta

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments