Tidigare Säpoboss pimpade ut sambo – döms till 10 månaders fängelse

INRIKES. Den tidigare Säpochefen Mats Sandberg har dömts till 10 månaders fängelse för koppleri.

Den före detta Säpochefen Mats Sandberg (19660730-4653) – sedan en tid tillbaka högt uppsatt inom Försvarsmakten – åtalades förra månaden för våldtäkt och grovt koppleri.

Detta efter att ha pimpat ut sin sambo till ett 30-tal ”välbärgade personer inom Stockholms näringsliv samt en högt uppsatt chef inom svensk försvarsförvaltning”. Själva sexhandeln ska han ha kontrollerat in i minsta detalj. Inför ett av kundmötena skrev han exempelvis till kvinnan att ”Jag vill ha både utvärdering och redogörelse”.

Idag kom domen mot Sandberg, som dömdes till 10 månaders fängelse för koppleri.

— Under förundersökningen har vi kunnat identifiera tio kunder. Ett straff har utfärdats. De flesta av brotten var preskriberade, därför har de inte lett till andra åtgärder, säger Daniel Suneson som var åklagare i målet.

Sandberg dömdes mot sitt nekande:

— Om man lever med någon som prostituerar sig så kan det bli svåra gränsdragningar, om man till exempel skjutsar eller hämtar personen, kommenterade hans försvarsadvokat Johan Eriksson.

Källa:
Tidigare försvarschef döms till fängelse för koppleri

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments