Tidigare Säpoboss pimpade ut sambo – döms till 10 månaders fängelse

INRIKES. Den tidigare Säpochefen Mats Sandberg har dömts till 10 månaders fängelse för koppleri.

Den före detta Säpochefen Mats Sandberg (19660730-4653) – sedan en tid tillbaka högt uppsatt inom Försvarsmakten – åtalades förra månaden för våldtäkt och grovt koppleri.

Detta efter att ha pimpat ut sin sambo till ett 30-tal ”välbärgade personer inom Stockholms näringsliv samt en högt uppsatt chef inom svensk försvarsförvaltning”. Själva sexhandeln ska han ha kontrollerat in i minsta detalj. Inför ett av kundmötena skrev han exempelvis till kvinnan att ”Jag vill ha både utvärdering och redogörelse”.

Idag kom domen mot Sandberg, som dömdes till 10 månaders fängelse för koppleri.

— Under förundersökningen har vi kunnat identifiera tio kunder. Ett straff har utfärdats. De flesta av brotten var preskriberade, därför har de inte lett till andra åtgärder, säger Daniel Suneson som var åklagare i målet.

Sandberg dömdes mot sitt nekande:

— Om man lever med någon som prostituerar sig så kan det bli svåra gränsdragningar, om man till exempel skjutsar eller hämtar personen, kommenterade hans försvarsadvokat Johan Eriksson.

Källa:
Tidigare försvarschef döms till fängelse för koppleri

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PålästAxel ErikssonDissident Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

Undrar vad som mera döljs bland sådana här högt uppsatta personers (dvs andra personer) garderober…?

Påläst
Medlem

Är inte ”pimpa” vad t ex ”Count’s Custom” gör med bilar?

Dissident
Medlem

Att pimpa är en försvenskning av det afroamerikanska slanguttrycket ”to pimp”, dvs att vara hallick. Även om uttrycket ”att pimpa” rent semantiskt är korrekt, så borde inte Nordfront använda detta uttryck (det är lite som att skriva ”guzz”, ”aina”, osv), utan istället använda korrekt svenska. Dvs att SÄPO-chefen bedrev koppleriverksamhet/hallickverksamhet. Något som för övrigt borde vara helt lagligt. Det är inte konstigare än att förmedla sportartister, nöjesartister, eller liknande. Att det sedan dras i övrigt många kriminella element (som också sysslar med / blandar in kriminella handlingar in i koppleribranschen) till denna bransch, det är en helt annan diskussion, och… Läs mer »