Thomas Mattsson avgår som chefredaktör för Expressen

LÖGNPRESSEN. Den judiskägda kvällstidningen Expressens chefredaktör Thomas Mattsson avgår, vilket han meddelar i ett blogginlägg. ”Nu söker styrelsen en ny chefredaktör som ska ’väcka, oroa och förarga’”, skriver han i inlägget.

Thomas Mattsson.

Klockan 12.00 idag avgår Thomas Mattsson från sin post som chefredaktör för Expressen, ett av den judiska Bonnierkoncernens flaggskepp. Han har lett kvällstidningen och varit ansvarig utgivare i tio år. Under tiden har han framförallt gjort sig ökänd för sin hets mot oliktänkande.

Mattsson inledde sin karriär på Expressen som sportjournalist, men kom snart att avancera till nyhetsavdelningen som han sedermera blev chef för. 2005 blev han chefredaktör för hemsidan expressen.se och 2009 efterträdde han Bo Strömstedt som chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressens alla delar.

2015 låg han bakom uthängningen av en grupp kvinnor, som hamnade på löpsedeln endast för att de råkade vara nationella. De flesta bland dessa var medlemmar i eller hade koppling till Nordiska motståndsrörelsen, som då hette Svenska motståndsrörelsen.

När Nordfrontjournalister strax efter det begav sig till Expressen för att intervjua den ansvarige journalisten David Baas bussade Mattsson polisen på dem. Samtliga greps på plats, misstänkta för ”olaga hot mot grupp”.

Året innan genomförde Expressen en annan hetskampanj mot oliktänkande, som slutade med att en sverigedemokrat tog sitt liv.

Förutom Motståndsrörelsen har Expressen använt sin position för att jaga medborgarjournalister. Mattsson skickade 2017 sin vapenbrottsdömde journalist Diamant Salihu hem till Granskning Sveriges Fabian Fjälling, då hans identitet strax innan blivit röjd.

Detta fick en annan medborgarjournalist – den numera framlidne palestiniern och systemkritikern Bechir Rabani – att besöka Thomas Mattsson i hans hem. Rabani fick inte tag i Mattsson, men han svarade med att i sin tur försöka få Rabani avskedad från sitt arbete.

2018 fortsatte hetsen mot både Granskning Sverige och Nordfront, då man pressade Google att censurera artiklar och Youtubeklipp som inte föll den judiska tidningen i smaken. Censurkampanjen var intensiv och inte ens de mest frispråkiga yttrandefrihetsförsvararna vågade säga ifrån.

Två gånger har Mattsson ställts inför rätta i förtalsmål och båda gångerna har tryckfrihetsjuryn bestående av politiker friat honom. I ett av fallen var det dissidenten och pensionären Jim Olsson som stämt honom och när Mattsson friades firade han med att hänga ut den 70-årige Olsson återigen på Expressens löpsedel.

I sitt avskedsinlägg skriver Mattsson att han nu hoppas att hans efterträdare på Expressen fortsätter i samma anda.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RokvikenPålästStefanFrekeDing-Ding Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Vad för arsle ska Expressen nu upphöja till ny chefredaktör? Hoppas det blir David Baas, det skulle liva upp tillvaron…

Freke
Medlem

Satsar sex hundra på att den nye chefredaktören tillhör det utvalda folket

Slipsen
Medlem

Äntligen!
Det ska firas med en kall öl i sommarvärmen!

Rokviken
Medlem

Han är en uttjänt fotsoldat som inte levererar längre.

Ding-Ding
Medlem

Hans illgärningar ska sent glömmas.

Freke
Medlem

Det förbannade svinet borde fängslas ihop med araber och negrer så han får leva mångkulturellt

Rokviken
Medlem

Borde skickas till Belmarsh-fängelset i England. Smaka på smörj av jihadister.

Stefan
Medlem

Vilket gräsligt fetto

Freke
Medlem

Mattsson orkade inte med allt hot och hat kunde man höra mellan raderna i en radiointervju i P1 i dag 13 juli.
Det lönar sig tydligen med payback mot våra förföljare inom media. Den ondsinta kommunisten Åsa Linderborg på Aftonbladet avgick tidigare i veckan.
När ska PK-svinet Niklas Orrenius avgå och gömma sig i den helveteshåla han hör hemma?

Påläst
Medlem

Bra. Svensken kanske håller på att tillfriskna.

Jan Hjelm
Medlem

Det är många personer i ledande ställning inom MSM som behöver påminnas om att de ska granska makthavarna istället för att jaga de medborgare som inte faller staten i smaken.