Theresa Villiers: ”Det blir inget Brexit”

STORBRITANNIEN. Enligt det före detta brittiska statsrådet Theresa Villiers kommer processen att lämna EU nu omformas för att bli en papperstiger.

Theresa Villiers (i mitten) med två poliskonstaplar. Foto: Northern Ireland Office (CC-BY- retuscherad).

Den konservativa parlamentsledamoten och före detta statsrådet Theresa Villiers från Torypartiet säger nu det som många under lång tid har befarat: Det blir inget Brexit. Mer precist arbetar Storbritannien och EU för att Brexit omformas så att Storbritannien inte längre formellt ska vara en del av EU, men att samarbetet mellan nationalstaten och överstaten ska fortsätta i samma omfattning, menar Villiers.

”Det föreligger stor risk att Storbritannien kommer att teckna ett avtal med Bryssel som kommer att hålla kvar landet i EU, utom till namnet”, skriver Villiers i en debattartikel i Sunday Telegraph.

Hennes debattartikel publiceras i tidningen samtidigt som Torypartiet erfar en vidgad spricka i Brexitfrågan. Finansministern Philip Hammond fick tidigare i veckan utstå kritik från mindre prominenta parlamentsledamöter när han sade att de kommande förändringarna i relationerna mellan Storbritannien och EU kan komma att bli ”mycket modesta”.

Sedan premiärminister Theresa May för ett år sedan sade sig ha en ”djärv vision” för ett utträde ur EU, har hon glidit från visionen allt mer. Villiers anser att hennes arbete bara leder till att utträdesprocessen kommer att stanna medan regeringen med olika skrivningar kommer att maskera att Storbritannien även fortsättningsvis tillhör EU. Formellt ska landet lämna EU i mars 2019. Villiers menar istället att de intensiva förhandlingar som nu pågår mellan Storbritannien och EU främst handlar om att formulera skrivningar som säkerställer denna lösning.

Samtidigt spelar flera Torypolitiker ett spel inom partiet. De mest radikala rösterna säger sig fortfarande kräva att regeringen följer folkets uttryckta vilja i folkomröstningen om att lämna EU. Det mest aggressiva speldraget har dock spelats ut av Torypartiets tidigare partiordförande, juden Grant Shapps, som påstår sig vilja se ett ”utträdesdatum” även för Theresa May själv. Shapps säger att May bör lämna sin post till förmån för någon som kan fatta fler konstruktiva beslut. Missnöjet med May är idag stort inom partiet. Men egentligen beror det inte på att Israels gunstling Theresa May inte utför den politik som både staten Israel och Grant Shapps vill ha, utan på den organisationsförsvagning som Mays stora utbyte av ministrar i regeringen har inneburit. Ett flertal ministrar känner sig undanskuffade på grund av ministerbytena.

Shapps och några andra Torymedlemmar varnar för att om inte May avgår kan de komma att arrangera en misstroendeförklaring mot henne. Om hon inte avgår är risken överhängande att Jeremy Corbyn, ledare för Labourpartiet, kommer att vinna nästa val, hävdar de. Han förespråkar en mycket Israelvänlig politik för Storbritannien, liksom Tories gör. Man bör inte dra för stora växlar på de nuvarande bråken inom Torypartiet, för kalabaliken handlar mest om missämja, missunnsamhet och personliga känslor av att ha blivit förbigången. Bråken påverkar inte att tecknen blir allt tydligare att Theresa May kommer att svika britterna och se till att Brexit inte blir av på riktigt.

Källor:
UK heading for ’dilution of Brexit’, says former minister
Direction travel seems have gone one single direction towards dilution
Theresa May told to set step down date

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan

Har tagit del av ett internt dokument från brittiska inrikesministeriet (Home Office) som rör migrationsregler för EU-medborgare efter Brexit. Även om den fria rörligheten enligt dokumentet ska avskaffas (bl.a. kommer pass krävas och maximal vistelselängd utan uppehållstillstånd vara 6 månader) kommer proceduren för bosättning vara betydligt förenklad. Idag måste alla icke-EU/EFTA-medborgare skaffa visum före inresa för bosättning (dvs. de måste ha en jobb-eller studieplats ordnad och klar FÖRE inresa) och senast 10 dagar efter inresa hämta upp sitt uppehållstillstånd. EU-medborgare kommer dock INTE behöva visum och kommer kunna ansöka om uppehållstillstånd när som helst under 6-månadersperioden (något som dock banar… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

England, som är Storsatans hemvist KAN naturligtvis inte lämna EU.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan
Reply to  Karl

Klsrt de kan, krävs bara att de säger åt (((Storsatan))) att fara åt helvete. Huruvida de gör det återstår att se.

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

visar på ”eliten” dvs banksters fullständigt sk¨ter i folkens önskan om (B)exit från EU.
Man vill ha en federation av EU vilket lär komma snart…där det definitivt är ”goodbye” för suveränitet och landsidentitet för europas länder och där svenskan kan förbjudas för att ersättas av Engelska vilket lär bli federationens språk för att passa in i det globala marxistiska NWO och UN agenda 21.
liknande union håller man på med i amerika N+S
se mer här vilka mål FNs UN-marxistiska agenda 21 strävar efter:
PS klicka bild för större-
http://asheepnomore.net/wp-content/uploads/2014/02/23364_442256599180591_2134670367_n.jpg