Terrorstaten Israel bombade syriskt flygfält från libanesiskt luftrum

UTRIKES. Minst 14 syrier har dödats under natten till måndagen när israeliska bombplan attackerade ett flygfält i Homsprovinsen.

Foto: USA:s flygvapen.

Två israeliska attackplan av den amerikanska flygplansmodellen F-15 anföll Syriens flygbas T-4 i Homsprovinsen under natten till måndagen. Flygplanen avfyrade åtta målsökande missiler, där fem av dem sköts ned innan de nådde det syriska flygfältet och tre av dem nådde flygfältets västra del.

Flygplanen flög aldrig in över syriskt territorium, utan missilerna avfyrades medan de flög över Libanon. Flertalet syriska soldater rapporterades först ”vara skadade”, men flera syriska medier rapporterade senare att minst 14 människor dödades i attacken.

Israels ambassad i Moskva vägrade att kommentera denna rapport som lämnades av den ryska försvarsministern, säger pressattaché Alex Gandler.

Libanons TV-kanal Al-Mayadeen rapporterade tidigare under måndagen att israeliska rekognoseringsflygplan befann sig i libanesiskt luftrum över Keserwan och Bekaa under Israels attack på Syrien. USA har förnekat inblandning i attacken, som dock kom dagen efter Donald Trumps krigshetsande meddelanden på Twitter där han kallar Syriens president al-Assad för ett djur. Washington säger sig också ”övervaka situationen” och att USA stöder ”pågående diplomatiska ansträngningar för att hålla de som använder kemiska vapen i Syrien och annorstädes ansvariga”.

Attacken kom kort efter att ”västerländska” regeringsföreträdare hade anklagat den syriska regeringen för påstådda kemiska attacker. Judiska Dagens Nyheter skriver lögnaktigt att al-Assad genomförde ”bekräftade” gasattacker år 2013, något som har bevisats var falska påståenden, och låter påskina att Syriens senaste ”gasattacker” ska ligga i linje med al-Assads dokumenterade krigshandlingar. FN:s tidigare chef för vapen­inspektörer i Syrien, Åke Sellström, ställer sig nu också skeptisk till påståendena om att Syrien nyligen skulle ha utfört gasattacker.

Ryska utrikesministeriet kallar Israels och USA:s påståenden gällande syriska gasattacker för ”en fortlöpande serie av falska nyheter”.

Källor:
2 Israeli warplanes carried out strikes on Syrian airbase
Flera döda efter flygattack i Syrien
Svensk FN-inspektör: ”Konstigt” om Assad ligger bakom ny gasattack

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Christian HamiltonGunnarAnna Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anonym
Medlem
Anonym

Oy vey! Vad ska man tro? Det är svårt att tro på något överhuvudtaget som skrivs i kosherpressen. Vad vi behöver är egna utrikeskorrespondenter så att vi med säkert kan verifiera vad som i verkligheten sker ute i världen.

Christian Hamilton
Medlem

Vad man skall tro är i alla fall inte ett spår av vad som står i judepressen. Läs den här artikeln så kommer ett och annat att klarna.
https://www.nyatider.nu/dramatik-bortom-allmanhetens-kannedom/

Påläst
Medlem

Juden har gas på hjärnan. Allt som juden säger om gas brukar jag ignorera eller gapskratta åt.