Terrorplaner stoppade i Australien

UTRIKES. Minst fyra personer har gripits i Australien misstänkta för att ha planerat att genomföra ett terrorbrott. Planerna ska ha involverat att störta ett flygplan.

Under lördagsnatten stormades flera byggnader i och utanför Sydney i Australien av australiensisk polis. Minst fyra personer greps under natten och de misstänks nu för förberedelse till terrorbrott. Männens planer ska ha involverat att störta ett flygplan.

Tillslaget är ett resultat av ett större spaningsarbete som involverar lokal och federal polis samt underrättelsetjänsten.

— De senaste dagarna har vi snappat upp information som tydde på att vissa personer i Sydney planerade att genomföra en terrorattack med hjälp av en ”improviserad anordning”, säger polischefen Andrew Colvin.

Utöver att planerna involverade att störta ett flygplan har polisen varit fåordig. Samtidigt utökas säkerhetsåtgärderna på samtliga flygplatser i Australien. Enligt Australiens justitieminister Michael Keenan är detta ett av tretton större terrorhot som avvärjts av polisen sedan 2014, då terrrorhotsnivån i landet höjdes.

Källa:
Terrorplaner avvärjda i Australien

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments