Terrormisstänkta gripna i Köpenhamn

DANMARK. Fyra personer med anknytning till IS blev under torsdagen gripna i Köpenhamn. Polisen misstänker att de planerade att begå terrorhandlingar.

Danska säkerhetspolisen, PET, har i samarbete med polisen i Köpenhamn gripit fyra personer med anknytning till terrorgruppen Islamiska Staten, IS. Samtliga gripna ska ha kämpat för IS i Syrien och försökt att värva fler medlemmar i Danmark. I ett pressmeddelande skriver polisen:

”Polisen i Köpenhamn har i ett tätt samarbete med säkerhetspolisen gripit fyra personer som är misstänkta för att ha låtit sig värvas av IS för att begå terrorhandlingar.”

Gripandet ägde rum i Ishøj, sydväst om Köpenhamn, och i Tingbjerg, nordöst om Köpenhamn. Enligt polisen blev flera hem genomsökta och både vapen och ammunition blev beslagtaget.

Den danska säkerhetstjänsten har tidigare upplyst om att 130 fall av människor som har rest från Danmark till Syrien för att kämpa för terrorgruppen IS.

Källa:
Fire IS-mistenkte arrestert i København

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar