Terrormisstänkt gripen i Tyskland

UTRIKES. En 22-årig man från Syrien, misstänkt för att ha planerat att utföra en terrorattack, greps i helgen i den tyska staden Chemnitz. I hans lägenhet ska bland annat sprängmedel ha hittats.

Under lördagen genomförde den tyska polisen en stor insats i staden Chemnitz för att få fast en 22-årig syrisk man som misstänktes för att planera en terrorattack på en tysk flygplats. Den stora insatsen ledde till att 22-åringen kunde gripas och i hans lägenhet hittades bland annat sprängmedel av samma typ som användes vid dåden i Paris och i Bryssel.

Trötta men överlyckliga: Vi grep den terrormisstänkte i Leipzig i går kväll”, skrev polisen i Sachsen på Twitter under måndagsmorgonen.

Enligt uppgifter ska den 22-årige syriern ha tränats i bombtillverkning av terrorgruppen IS. Polisen varnade också allmänheten i Tyskland för att han kunde vara farlig.

Tre andra personer greps också i samband med den stora insatsen men två av dem släpptes redan under söndagen.

Källa:
Chemnitz explosives suspect apprehended

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om