Terrordömd med tidigare utvisningsbeslut går idag fri – klagar på sin ”situation”

INRIKES. En terrordömd irakier med ett tidigare utvisningsbeslut är idag frisläppt, detta trots att Säpo ”befarar” att han kan begå framtida terroristbrott. ”Straffet” han istället fått är att han måste besöka en polisstation några gånger i veckan, någonting som hans försvarsadvokat nu överklagar.

En idag 42-årig irakier dömdes år 2005 till fängelse i fem år följt av utvisning för förberedelse till terroristbrott. Två år senare blev han villkorligt frigiven och då han ”inte kunde utvisas till Irak” blev han istället satt i förvar. Året därpå beslutade däremot regeringen att han skulle släppas fri i samhället, dock ”under uppsikt”.

Så istället för att bli utvisad fick han som ”straff” att anmäla sig hos polisen några gånger i veckan. Detta var även någonting som tingsrätten i början av januari i år beslutade att han skulle fortsätta med i ytterligare tre år.

Enligt dokument från tingsrätten är detta för att Säkerhetspolisen (Säpo) anser att ”det kan befaras” att han kommer begå eller medverka till ytterligare terroristbrott.

I dokumentet står det även att Säpo tror att irakiern ”enligt tillförlitlig information upprätthåller kontakt med ett flertal personer som kan misstänkas ha kopplingar till terrorrelaterad verksamhet samt att han spridit våldsbejakande budskap med klar avsikt att påverka andra personer”.

Hans försvarsadvokat, Thomas Olsson, beskriver tingsrättens beslut som ”makabert” och har nu lämnat in en överklagan.

— Vi vill att hovrätten lämnar Säpos begäran om anmälningsplikt utan bifall. Grunden för överklagandet är att min klient inte fått ta del av vad det är som läggs honom till last, säger Olsson.

Källa:
Terrordömd vill inte besöka polisen 260 gånger per år – överklagar

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Christian HamiltonKarl AKarlJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Det ”allmänna rättsmedvetandet” hos folket upphävs inom rättsväsendet och har blivit ”rättsmedvetslöshet”. Hos tingsrätterna i synnerhet har det övergått i ”rättskoma”.

Karl
Medlem

Sverige – terroristers och kriminellas frihamn.

Karl-Путин A
Medlem

Krigsförbrytarnas paradis – även här innehar Sverige en pallplats med 2000 krigsförbrytare som går lösa i samhället.

Resten av berikarna är ”bara” kriminella i största allmänhet eftersom nästan alla ljugit sig till ett PUT i Sverige.

Eller ljugit och ljugit – i Sverige är ju lögnen numera sanningen. Öppna bara en (((tidning))).

Christian Hamilton
Medlem

Många andra med anknytning till dessa herrar har också fritt spelrum i vårt land. Politikerna slåss om att vara bäst på förstörelsen för vårt folk och land.

Att starta en nordisk nationalistisk skola kan man bara börja drömma om. Är man bara långt från vår kultur och och traditioner går det bra, speciellt om man har en fundamentalistisk ökenreligion som grundval. Borås öppnar grinden för muslimsk fundamentalistisk freskola.

https://sputniknews.com/europe/201802151061684903-sweden-islam-school/

Det här tror jag inte vi får läsa om på ett tag i MSM.