Ted Cruz frågade ut Googlechef om deras valpåverkansambitioner

UTRIKES. Den högt uppsatta Googlechefen Maggie Stanphill kallades inför den amerikanska senaten för att svara på frågor från Ted Cruz. Detta efter Project Veritas avslöjande om IT-jättens ambitioner att påverka det kommande amerikanska presidentvalet.

Nyligen avslöjade den konservativa journalistgruppen Project Veritas att Google har ambitioner att påverka det stundande amerikanska presidentvalet till Donald Trumps nackdel. I en dold filmupptagning som publicerats av gruppen hörs Jen Gennai, som är ansvarig för ”ansvarsfull innovation” på Google, säga att företaget ska ändra sina algoritmer för att ”förhindra nästa Trump-situation”.

— Vi blev alla lurade 2016. Återigen, det var inte bara vi, folket blev lurat, nyhetsmedier blev lurade, sa Gennai i filmklippet.

Nu har den republikanske senatorn Ted Cruz kallat Maggie Stanphill, UX-ansvarig på Google, för att svara på frågor om Project Veritas avslöjanden.

Under utfrågningen hävdar dock Stanphill att hon ännu inte haft tid att ta del av Project Veritas rapport eftersom hon ”har ett dagsjobb att sköta”.

Hon säger dock att hon inte håller med Gennai om att det är Googles jobb att förhindra att någon som Trump blir president igen.

— Nej det är inte Googles jobb och vi bygger för alla, inklusive alla religiösa uppfattningar, demografiska och regionala tillhörigheter och framförallt alla olika politiska uppfattningar, hävdar Stanphill, trots att Google bara nyligen skärpte sin politiska censur ytterligare på plattformen Youtube.

Se hela utfrågningen:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Samuel says:

  Hon kunde inte svara på någonting.. Undra (((varför))…

 • Caesar-Aurelius says:

  (((Maggie Stanphill)))

 • Ethny says:

  Är detta ett sätt för att försöka få (((Trump))) att återigen bli vald?

  Jag menar, vad hände med utredningen mot Clinton och hennes kriminella banor? Även allt prat om alla dessa åtgärder mot censur.

  Känns mer som ett spel för galleriet för att folk ska få någon uns av respekt för honom (igen) efter alla dessa lögner och sitt förrädiska beteende. Det är i alla fall vad jag tror, sedan att de inte kommer göra något gentemot (((goole))) heller utan bara låta dem hållas.


 • Lämna ett svar