Tankar om valet

Av ,
Chefredaktör
14

KOMMENTAR. Nordfronts chefredaktör delar här med sig av sina tankar om valet och valresultatet.

Det är ingen idé att kalla själva valresultatet för något annat än en besvikelse. För egen del hoppades jag på ett mandat i Ludvika och där nådde vi inte hela vägen. Men vi fick i alla fall preliminärt 219 röster (1,3%) i kommunvalet där. Det är mer än tio gånger så många röster som Pär Öberg fick 2014 när han röstades in på ett SD-mandat. I Ludvika tycker jag därför att det vi gör har visat sig fungera, vi måste bara arbeta vidare och ge det hela lite tid så kommer vi redan vid nästa val att komma in i kommunfullmäktige igen. Vår kamp står och faller inte heller med ett kommunmandat, men ett mandat har ett symboliskt värde och vore ett kvitto på att vi har gjort ett bra arbete med att normalisera åsikter som är diametralt motsatta de åsikter allmänheten tvångsmatas med från skola, medier och de övriga partierna. Redan nu kan jag lova att många folkförrädare i Ludvika sover dåligt om natten, medvetna om att bara i deras lilla kommun finns det över 200 personer som står bakom Motståndsrörelsen.

Vad gäller riksdagsvalet hade jag inga förhoppningar alls om något särskilt högt valresultat för oss. Efter Alternativ för Sveriges lansering stod det klart att många av våra potentiella väljare skulle rösta på det nya partiet som under hela valrörelsen lovade att de skulle komma in i riksdagen. Nu är AfS-hypen över och många nationalister kommer börja tänka om sin inställning till parlamentarismens roll i kampen, vilket förmodligen kommer gynna Motståndsrörelsen.

Det som faktiskt förvånade och stör mig mest är att Sverigedemokraterna bara fick 17 procent av rösterna. Rent parlamentariskt innebär det att SD något stärker sin vågmästarroll och Jimmie Åkesson kallade valet en vinst för SD. Att jag hoppades på ett högre resultat för SD är såklart inte för att partiet då skulle kunna rädda Sverige, utan jag ser SD:s resultat som en värdemätare för hur många samhällskritiska svenskar det finns. Jag trodde faktiskt att det fanns en bra bit över 20 procent och hoppades att SD skulle kunna utmana Socialdemokraterna om att bli det största partiet, vilket hade varit symboliskt viktigt och gett alla motståndare till massinvandringen vind i seglen.

Vilka förlorade egentligen?
Även om valresultatet alltså är en besvikelse så har vi egentligen inte förlorat något vi tidigare hade. Motståndsrörelsen och AfS ställde upp i val för första gången i år och vi erövrade tillsammans 22 000 riksdagsröster, vilket kan jämföras med de 4 000 röster som Svenskarnas parti fick 2014. Massinvandringen 2015 tillsammans med vårt och andras folkbildningsarbete har burit frukt och skapat en radikaliserad del av befolkningen som i nuläget består av tiotusentals individer.

SD fortsatte också i detta val att växa på de gamla partiernas bekostnad. Socialdemokraterna gjorde ett historiskt dåligt val även om många hade förväntat sig ett ännu sämre resultat. Moderaterna och Miljöpartiet gick också tydligt bakåt i valet. På det stora hela har valet ingen stor vinnare och det verkar både för väljare och politiker oklart hur landet nu ska styras. Vi kan alltså vänta oss mer politiskt kaos utöver det mångkulturella kaoset och detta kommer att gynna aktörer som Motståndsrörelsen.

Det enda nationalister riskerar att förlora på grund av valet är politiskt självförtroende. Runtom på internet ser man nu hur invandringskritikers besvikelse över valresultatet övergår i ren defaitism. Här är det viktigt att komma ihåg att stödet för radikal nationalism har aldrig tidigare i Sveriges historia varit större än nu samt att vi har rätt oavsett hur många idioter som fortsätter att rösta på Socialdemokraterna. Det är också viktigt att förstå att de andra partiernas väljare oftast inte är våra fiender, de är för det mesta politiskt oengagerade människor som slentrianröstar en gång vart fjärde år.

Fienden är ”etablissemanget” – partiapparaterna, journalistklassen, asylprofitörerna och etnomaffian som AfS kallar för ”globalisterna”. Etablissemanget består av ett begränsat antal människor och är inte på något sätt oövervinnerligt, även om de roffat åt sig stora mängder resurser som för tillfället ger dem ett övertag i den politiska kampen.

Samtidigt som stödet för oss växer och Nordiska motståndsrörelsen har fler aktivister än någonsin tidigare så blöder de etablerade partierna medlemmar. Det finns ingen folklig entusiasm för den förda politiken, Sverige styrs uppifrån-ned av en folkfientlig elit som genom massiv propaganda och hjärntvätt lurat vårt folk att acceptera en politik som går emot våra intressen och hotar folkets överlevnad.

Valfusksfrågan
Det har helt klart förekommit småskaligt valfusk i form av att PK-människor stulit valsedlar från framför allt Motståndsrörelsen, AfS och SD. Ju mer man sätter sig in i det svenska valsystemet, desto mer efterblivet och ”odemokratiskt” framstår det också. Krånglet med att behöva sprida valsedlar till vallokaler är onödigt och orättvist mot nya partier samtidigt som systemet med separata valsedlar för de olika partierna uppenbarligen undergräver valhemligheten. Särskilt i ett politiskt polariserat samhälle som Sverige uppmuntrar systemet till politiskt sabotage samtidigt som mindre modiga människor kan avskräckas från att rösta på kontroversiella partier.

Med detta sagt tycker jag inte att något tyder på att valfusket hade någon större inverkan på valresultatet. Det behövs mer bevis för omfattande och systematiskt valfusk för att vi ska kunna påstå att valresultatet blivit såpass manipulerat att det inte längre speglar ”den allmänna opinionen”. Däremot är det helt rätt att anmäla alla mindre incidenter av valfusk som faktiskt förekommit och kräva att valsystemet ändras för att sätta stopp för detta problem i framtiden. Rätt ska vara rätt, men vi ska inte vara hysteriska och överdriva det som är fel.

Demokrati och yttrandefrihet
Demokrati betyder folkstyre. Sverige är inte en demokrati. Svenska staten styrs inte av det svenska folket och staten agerar inte i folkets intresse.

Istället har vi i Sverige sju eller åtta partier som agerar i sina egna intressen och har uppmuntrat miljontals icke-svenskar att invandra och gett dessa människor rösträtt. För varje invandrare som får rösträtt blir den svenske väljarens röst alltmer statistiskt irrelevant.

Även bortsett från invandringen så är rösträtten i en demokrati med miljontals medborgare rätt så meningslös. Din enskilda röst gör ingen större skillnad. Det som istället ska kunna göra stor skillnad och vara demokratins viktigaste fundament är yttrandefriheten. Genom yttrandefriheten ska du kunna påverka hur andra människor röstar och då kan du som enskild medborgare utöva mer makt än genom din egen rösträtt.

Den bristande yttrandefriheten i Sverige är det som gör att landet inte ens enligt den etablerade och nutida definitionen av ordet kan betraktas som en fungerande demokrati. I antikens demokratier fanns det torg som kallades forum och var de ställen där medborgarna debatterade politik. Under antiken var demokratin oftast mer lokal, medborgarna i en stad röstade om stadens angelägenheter. I moderna massdemokratier kan inte medborgarna samlas på ett ställe för att diskutera politik. Istället har vi internet där det också finns forum som man kan diskutera politik på.

Svenska staten har dock valt att inskränka yttrandefriheten genom HMF-lagen. Ursprungligen handlade lagen om att förhindra kritik mot judisk makt, men över tid har den utvidgats alltmer och idag kastas gamla tanter i fängelse för att de kritiserat våldtäktsmän med ord som för några decennier sedan var helt oproblematiska att använda i svenska barnböcker.

HMF-lagen skapar stor osäkerhet för invandringskritiska debattörer då saker som igår var lagliga att säga idag kan visa sig vara olagliga på grund av lagens ständiga utvidgning. Det är en viktig del i anarkotyrannin som svenskarna utsätts för.

Förutom kriminaliseringen av vissa yttranden har regeringen med ”oppositionens” goda minne konspirerat med multinationella företag som Google och Facebook för att styra vilken information som svenska väljare kan ta del av. Facebook, Youtube och Instagram är förmodligen de tre största ”forumen” där politiska aktörer kan nå ut till vanliga svenska medborgare. Och Twitter är det ställe där det är lättast att söka debatt med politiska meningsmotståndare. Alla dessa arenor har väldigt hårt censurerat Nordiska motståndsrörelsen under valrörelsen; Youtube och Twitter började specifikt med denna censur inför valet, Facebook och Instagram har censurerat oss sedan flera år tillbaka.

Många svenskar har alltså nekats att ta del av vår politik. Såväl vänsterextremister och etablerade politiker försvarar detta med marknadsfundamentalistiska resonemang om att ”privata företag” får stänga av vilka användare de vill. I praktiken innebär detta att ”demokratin” privatiserats och att bara aktörer som godkänns av multinationella företag ska få sprida sina åsikter i Sverige. Att bankväsendet i Sverige stängt ut Motståndsrörelsen är ett annat exempel på hur kapitalet snarare än folket styr politiken i Sverige.

Med tanke på hur hårt specifikt Motståndsrörelsens yttrandefrihet motarbetas i Sverige går det inte att jämföra vårt valresultat med de andra partiernas. Vi spelar inte med samma regler som de andra och kommer därför inte att kunna vinna enligt de för oss uppsatta reglerna.

Vad gör vi nu?
Som tur var är censuren i Sverige inte total. Censuren snedvrider debatten kraftigt i vänsterliberal riktning. Men trots denna snedvridning så vaknar alltfler svenskar upp och ser problemen med massinvandringen och det mångkulturella samhället.

Precis som innan valrörelsen är Motståndsrörelsens och Nordfronts uppgift att nå ut till de här människorna och styra dem i rätt riktning. Det räcker inte att se problemen i dagens samhälle. Vi måste ge folket ett nytt mål att arbeta emot, ett alternativ till dagens förfall. Vi måste organisera fler svenskar, antingen för att helt störta den nuvarande samhällsordningen eller för att bygga ett samhälle i samhället – exakt vad vi uppnår kommer att bero på vår egen styrka.

Summa summarum var valresultatet alltså en mindre besvikelse, men vi rör oss ändå tydligt framåt och vet vad vi ska göra.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Gunnar says:

  Delen om demokrati och yttrandefrihet var mycket sann och läsvärd. Tack!

 • Leif Eriksson Leif Eriksson says:

  En stor eloge till dig, Martin, för en oerhört klok, genomtänkt och sansad analys av valet! Framhållandet av yttrandefriheten som demokratins viktigaste fundament och ett realistiskt perspektiv på det eventuella valfusket sätter verkligen den fortsatta kampen, istället för valresultatet, i fokus. Tack!

 • Caesar-Aurelius says:

  Jag får alltför ofta höra av folk runt omkring mig: ”ni kommer aaaldrig att få någon makt! Det kommer aaaldrig att bli 51 % som kommer att rösta på er, så ni kommer aaaldrig att få makten!”

  Vad dessa individer glömmer bort, eller inte begriper, är det faktum att det endast är demokrater som måste få egen majoritet för att erhålla all makt i samhället!

  Vi är inga demokrater.

  Vi behöver inte 51 % för att få all makt! Vi behöver endast få så pass många på vår sida att vi blir fler än de som fysiskt skulle stå upp och faktiskt bekämpa oss med mer än bara ord!

  Av alla individer i Sverige, hur många skulle verkligen ta vapen i hand för att bekämpa oss? Svaret är självklart. Inte många!

  Så, i detta val fick vi 2000 röster. ”De andra”, demokraterna, fick flera miljoner röster. Men hur många av dessa miljoner skulle riskera att offra sina egna liv för att bekämpa oss i väpnad kamp? Idag förlitar de sig på att polisen, militären etc. ska göra vad de själva inte vågar.

  Men, hur många poliser finns det? Hur många militärer finns det? Helt säkert fler än 2 000. Men när vi har blivit 20 000? Eller när vi har blivit 200 000?

  Nej, sanningen är att när vi har blivit 200 000 kan de ca 6,5 miljoner demokrater som nu röstade mot oss gömma sig i garderoben, under sängen eller nere i källaren, för då väger 200 000 nordiska motståndsmän bra mycket tyngre än ynkliga endast 6 500 000 demokrater!

  • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

   Först ett stort tack Martin för en väldigt bra artikel.

   Jadå, var så säkra, dagen kommer då vi blir bra mycket tyngre än demokraterna.

   För mig har ordet demokrat fått en synnerligen dålig smak i munnen när det uttalas. Demokrati med dagens nyspråk betyder egentligen diktatur. Demokratiska politiker gömmer sig bakom ordet demokrati som förblindar folket. Tala om 1984!

 • Fredrika says:

  Jag tycker ändå att valresultatet är konstigt. Det verkar ju peka på att inte ens alla medlemmar har röstat på oss? Att en del av oss har röstat på andra (”förräderi”), eller inte röstat alls, kanske på grund av ett starkt personligt ställningstagande mot bluffdemokratin? Eller så kanske deras röster råkar tillhöra alla de röster som räknas som ogiltiga.

  Jaja, det handlar för jösse namn bara om ett val i en skendemokrati. Men jag får ändå lov att tycka att det är konstigt.

  • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

   Klart att det är mer än konstigt. Men sanningen är att många av våra röster blivit bortsmusslade, ”råkat” hamna på golvet och skrynklats till eller bara ogiltigförklarats på direkten av all godhetsknarkande PK folk som varit valförrättare.Enskilda har nog gjort egna beslut, men nog har det kommit subtila order från ovan, det är jag bergsäker på.

 • Valhalla says:

  Demokratin i Sverige är en totalitär ideologi som kräver all makt och som kriminaliserar alla andra politiska åsikter. Precis som i Sovjet.
  Under 2000 är betraktades demokrati som ett avskyvärt slödderstyre (från antikens Aten till franska revolutionen på 1700-talet). Låt oss återgå till denna insikt.

  Historien har visat att germansk demokrati är bäst: eliten utser en ledare med diktatorisk makt. Om han missköter sig avsätts han.

 • https://judarisverige.wordpress.com says:

  Man kan inget annat än beundra Saxlinds analytiska förmåga. Detta gjorde du återigen riktigt bra!

 • Ernfrid says:

  Egentligen borde vi redan ha läge. Cirka 1.150.000 röstade mot pk-etablissemanget. Det kommer att visa sig när folk släppt sina rädslor för jobb, husbetalningar till banken etc.

  Men vad har vi då? Ja, SD är väl inte så mycket att hålla i handen även om man tuffat till sig lite efter AfS tillkomst.

  Och NMR då med sin öppet uttalade nationalsocialism och det ständiga judepratet på Nordfront? Det kommer aldrig att lyckas – ”nazismen” är precis som kommunismen döda idiologier. Om man sedan av religiösa skäl ändå vill kalla sig nationalsocialist så håll till godo. En överväldigande del av svenska folket kommer aldrig att gå in på det!

  Tänk om – tänk Sverige snart 2020, inte Tyskland 1934!
  Skippa sedan det här om judar hit och dit, prata istället om globalister och sionister. Varför ska vi ägna oss åt judehat när vi istället kan älska vårt eget folk så mycket mer!

  AfS-hypen är inte över. Jag vågar lova att den bara har börjat. Det är till den alla nationellt sinnade människor får förhålla sig framöver. Här finns nämligen en framkomlig väg.

  • Ramón Mercader says:

   Countersemitism behövs!

   Semiter hit och dit kanske borde pratas om istället för judar även om det egentligen innefattar fler än enbart judar trots att nu judarna menar på att ”antisemitism” enbart kan vara mot judar, judiska semiter kan väl användas när det behöver specificeras.

   Sen kan ordet antigermanism/antigermanicism vara viktigt att uttrycka vilket borde haft samma straff som Stalin hade för ”antisemitism”, vilket förmodligen även en del judiska semiter avrättades för trots att det gynnade dem och givetvis en motsvarande lag för antigermanism/antigermanicism blivit dödsstraff för även en del germaner, men absolut varit värt det.

   Sen är antitrotskism viktigt att driva som har mycket gemensamt antisionism-federalism precis som countersemitism.

   Tänkte på Balfourdeklarationen när det gäller sionism-federalism där det står något om den sionistiska federationen och om judars politiska status i just den.

 • Ernfrid says:

  Alltså min poäng är så här: NMR brukar ju skryta med att man hållit på i över 20 år, och efter denna långa tid bidde det ändå bara 0,3 promille. Kanske det är något tok med hur man lägger fram en i många stycken klok politik (och hur en del även själva uppför sig till offentlig kännedom)?

  Svaret från vissa blir nog nu att det var AfS som tog våra röster. Jag kan säga, att om inte AfS startat hade jag tagit en blank valsedel och skrivit ”NEJ” på den, inte röstat på NMR. Jag har mina rutiga och randiga skäl till detta, men framför allt så kan jag inte se mig själv kämpa in till döden för en idiologi som på visst sätt tolkad så lätt kan gå så fel.

  Att jag överhuvud taget skriver här beror på att jag vet att det finns många ärligt engagerade och kunniga människor inom NMR och bland de som läser på Nordfront. Skippa ”führertänkandet” och gör istället Gustav till kung på sådär 10-20 år (monarkin ligger närmare oss i Norden). Så får vi andra lite tid på oss att reda ut eländet och förbereda folket på de prövningar som vi måste gå igenom.

  Jag vet att det finns NMR:are som gör sig lustiga över karoliner etc. men då skulle ni se hur lustiga en del själva ser ut i marschkängor på en marknad i 30 graders värme ;-) Se ut som folk, uppför er som folk och sätt er in i folkets tänkande så finns det en framtid även för er, kanske rentav i ledande ställningar. Men så länge ni (NMR) envisas med att ha ensamrätt på den Stora Enda Sanningen så blir det inte mer än så här. Jehovas-genren är i stort sett redan upptagen …

  Och måste man sätta sig in i den historierevionistiska forskningen kring påhittade gaskammare för 75 år sedan i Tyskland och Polen för att göra revolution i Sverige i dag?

  Och staten Israel finns ju faktiskt. Ska vi avskaffa den innan vi gör något åt läget i vårt eget land? Och hur ska det då gå till?

  Herregud skärpning över hela ledet!

  • Ramón Mercader says:

   Valpropaganda i vallokalen påstås vara förbjuden, men verkar ej riktigt vara det genom att färdigtrycka partivalsedlar tillåts i vallokalen.

   Hade Nordiska motståndsrörelsens och alla andra partiers valsedlar varit förbjudna där så hade det ej gått att selektivt sabotera för något/några partier.

   Om blanka valsedlar då hade tagits bort så hade det då inte funnits några valsedlar och varit lätt och snabbt åtgärdat.

   Så valfusket förutom att låta ockupanter rösta borde kritiseras.

 • Lingonet says:

  Suck! Det är som att göra lumpen igen, bara gneta på eller lägga sig ner och frysa ihjäl.
  Men, skam den som ger sig, vi får ju gratis propaganda via jugemedia dagligen, i fyra år till. Stackars svenne banan.
  Den värsta fiende man kan ha svenne, det är den man inte vet att man har, ty han kommer attackera dig när, var och hur han vill, och det vill han, ty han är din fiende.
  Och sedan kommer han peka åt allehanda felaktiga håll när du funderar på vad i h…. det är som händer!


 • Lämna ett svar