Talmannen föreslår Löfvén som statsminister

POLITIK. Talmannen kommer den 3 december att föreslå Stefan Löfven som statsminister. Den socialdemokratiske ledaren får därmed en dryg vecka på sig för att få tillräckligt stöd för en ny regering.

Stefan Löfvén (S)

Talmannen Andreas Norlén har idag beslutat att föreslå Stefan Löfvén (S) som ny statsminister i en ny omröstning i riksdagen. Löfven ska senast på morgonen den 3 december berätta för talmannen vilka partier som ska ingå i hans tänkta regering. Omröstningen om honom i riksdagen hålls den 5 december.

— Det finns inga garantier för att hans kandidatur blir framgångsrik, men vi måste ta nya steg i processen, säger Norlén. Stämningen i nationen, om jag får utrycka mig så, ger vid handen att det nu gäller att arbeta snabbt och effektivt, men samtidigt med eftertanke.

Talmannen och Löfven talade i telefon i går. De båda var då överens om att förutsättningarna nu är förändrade efter att centerledaren Annie Lööf misslyckats med sitt sonderingsuppdrag.

— Stefan Löfven är beredd att stå till förfogande, säger talmannen.

Genom att sätta press på Löfven bedömer Norlén att det skapas klara incitament för att förhandla fram stöd för en regering.

För många väljare ter det sig dock märkligt att samma riksdag som nyligen röstade bort Löfvén som statsminister några veckor senare plötsligt skulle stödja hans kandidatur.

Källa:
Löfven föreslås som statsminister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин AValhalla Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Valhalla
Medlem

Vi ska vara rädd om demokratin. PK-Demokratin väljer det rätta för svensk… jAg menar de nya svenskarna: Stefan Löfven

OBS satir

Karl-Путин A
Medlem

Det är farligt för demokratin med en statsminister med det utseendet. Tänk er om han skulle springa omkring och leka med sin plastpistol kl 3 på sommarnatten och någon skulle ringa polisen……