Taharrush har kommit till Skara? – Kvinnor omringades av tafsande män på dansgolvet

SVERIGE. Det var under ungdomsevenemanget ”Sista natten med gänget” på Skara Sommarland i fredags som flera unga kvinnor blev omringades av tafsande män på dansgolvet.

Det var i fredags som det årliga ungdomsevenemanget ”Sista natten med gänget” hölls på Skara Sommarland. Runt 2100 ungdomar från 20 olika kommuner deltog i arrangemanget men kvällen, som var tänkt att bli en trevlig tillställning för ungdomarna att kunna fira att sommarlovet nu börjar, blev tyvärr inte så trevlig för flera unga kvinnor som utsattes för det muslimska fenomet ”taharrush”.

Flera tonåriga flickor ska ha omringats av en grupp unga män som i samförstånd sexuellt ofredade flickorna. En mamma berättar om hur de unga kvinnorna utsattes för tafsande killar på dansgolvet, däribland hennes egen dotter.

— Hon och även hennes kompis hade blivit omringade av killar på dansgolvet. Killarna försökte skärma av så att ingen annan såg vad som pågick i ringen. Killarna turades om att tafsa på tjejerna, de ska till och med ha kört upp händerna mellan benen på dem, säger hon.

Arrangören Kjell Johansson säger att de här är första gången han hör talas om ofredande i samband med arrangemanget.

— Det är som att de här dumheterna har blivit en sport. Det är jätteviktigt att de som jobbar med ungdomar pratar om tafsandet. Att de diskuterar vad de håller på med egentligen, säger han.

Utredningsbefälet Mikael Ståhlgren tycker att anmälningar om tafs blivit allt mer vanligt förekommande.

— Det är nog fler som anmäler nu, men mörkertalet är nog också väldigt stort, säger han.

Källa:
Tjejer ofredades på Sommarland

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments