Täbyungdomar brutalt rånade med pistol och machete

INRIKES. I fredags skedde ett brutalt rån vid Byängsskolan i Täby i Stockholm, då flera personer rånades av ett gäng yngre svartklädda personer utrustade med bland annat pistol och machete.

Genrebild. Foto: Dana60Cummins (CC BY-SA 3.0)

Det var vid 23-tiden i fredagskväll vid Byängsskolan i Täby som ett brutalt rån inträffade. Minst sex svartklädda yngre personer ska utrustade med pistol, batong, knivar och machete ha rånat en grupp tonåringar samt tre vuxna.

Offren rånades på mobiler, pengar, smycken och märkeskläder. Rånoffren vågar inte själva berätta om det som inträffat utan låter en tredje person berätta:

— Vad jag har förstått har de mer eller mindre satt en pistol mot huvudet på dem, berättar en släkting till en av de rånade tonåringarna.

Händelsen, som rubriceras av polisen som grovt rån och vapenbrott, ska ha satt djupa spår hos de drabbade då rånarna uppträdde väldigt hotfullt.

En hundpatrull var snabbt på plats och sökte, men utan resultat.

— De målsägande såg vartåt de sprang. Vi hade hund på plats, som spårade, men fick inte tag på någon. Och vi hade flera patruller som letade i närområdet, säger polisen Jan Berlin.

Berlin utesluter inte att det kan finnas en koppling mellan fredagens rån och andra rån – dels i Mörby centrum samma natt men även ett rån som inträffade i Åkersberga helgen före.

Polisen vill gärna få in tips om någon sett ett misstänkt ungdomsgäng i Täby eller på bussar, tunnelbana eller Roslagsbanan under fredagskvällen eller natten mot lördag.

— Det är ett väldigt allvarligt brott. Vi måste få tag i dem, säger Berlin.

Antalet anmälningar om rån mot personer under 18 år ökar stadigt. Preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, visar att det under det första kvartalet 2019 kom in 606 anmälningar om rån jämfört med 428 under samma period 2018.

Under det första kvartalet 2019 har även 257 anmälningar om rån mot barn under 15 år inkommit till polisen.

Källa:
Rånare överföll ungdomar med pistol och machete vid Täbyskola

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PålästKlausHenke Himmlär Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Henke Himmlär
Medlem

Vad trevligt det är i Sverige numera! 😉

Klaus
Medlem

Macheter är typiska vapen i latinamerika. Det finns nu favelasliknande förhållanden i Sverige och Europa.

Påläst
Medlem

Tänker mig djungelnegrer också.

Påläst
Medlem

Var ju inte svårt att räkna ut redan på början av 80-talet att även finare stadsdelar och mindre orter skulle komma att drabbas. Men det skulle ju vara ännu värre om främlingarna var snälla och skötsamma… Många svenskar som nu drabbas har dessutom gjort sig förtjänta av berikning.