Systemkritiska fransmän dömda till fängelse och skadestånd – för en teckning

FRANKRIKE. Två systemkritiska fransmän har dömts till fängelse. Anledningen? En teckning.

Den av makten förföljde Alain Soral i ännu en rättegång.

Alain Soral, presidenten för den franska organisationen Égalité et réconciliation (Jämlikhet och försoning) dömdes i veckan till sex månaders fängelse med villkorlig dom och 10 000 euro i skadestånd för en teckning som publicerats på organisationens hemsida. Konstnären, Zéon, dömdes till 3 000 euro i skadestånd.

Vidare döms de båda till att betala 2 500 euro till den judiska lobbygruppen LICRA och 2 500 euro till Advokater utan gränser.

Med serietecknare i rättegång förs tankarna till Julius Streicher, utgivaren av Der Stürmer som hängdes i Nürnberg. Der Stürmer var berömd för sina karikatyrer.

Teckningen vann fjolårets iranska tävling Karikatyrer av Shoah. Den dyra teckningen finns att beskåda nedan.

Tidigare i månaden dömdes Alain Soral till att betala 12 000 euro i böter för följande teckning:

Minnesporr.

Källor:
Procès Zéon : 18 000 euros de condamnations et 6 mois de prison avec sursis
12 000 euros de condamnations pour l’affiche ”Pornographie mémorielle”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Alain Soral åter i rätten för kritik av judisk makt i Frankrike | Nordfront.seKarlAndersDennisFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Särskilt kassaapparaten är fantastisk. En teckning lika talande som ett välgenomtänkt emblem. Den säger faktiskt lika mycket som minst tre tjocka volymer text, åtminstone om man har läst böckerna. Helt skandalöst att döma människor för att publicera karikatyrer. När det är på detta vis, behövs inga diskussioner om vem som sitter på den förtryckande makten. LICRA är naturligtvis bara glada över bilderna som har givit dem inkomster, indrivna av deras system. Och vilken sorts advokater som styr Advokater Utan Gränser och deras agenda har aldrig förr varit så tydligt. Men på det hela taget utgör propagandan en större kollektiv vinst… Läs mer »

Daniel
Medlem

Klockrent.

Anders Jonsson
Medlem

JUDE-makten måste och kommer att krossas.

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

Såna här karikatyrer är dock uppskattade av ökenfolket.

comment image

trackback

[…] Nordfront har tidigare rapporterat om de löjeväckande stora bötesbelopp Soral dömts till för teckningars skull. Härom veckan stod han i domstolen ännu en gång för två teckningar och som vanligt är det ett antal judiska föreningar med LICRA i spetsen som står på åklagarsidan. Till sitt försvar har Soral, förutom sin advokat, också Jacob Cohen (fransk jude som kritiserar judisk makt-rörelsen), Pierre Hillard (fransk katolik), Hervé Ryssen (fransk nationalist) och Youssef Hindi (muslimsk invandrare). Alain Soral rustar alltså ett mångetniskt, mångkulturellt försvar mot den lilla hatiska klick som förföljer honom. […]