Systematiska stölder av beslagtaget gods på polisstation i Göteborg

INRIKES. Att stjäla beslagtaget gods är en utbredd företeelse på polisstationen i Göteborg enligt ett avslöjande från GT.

Enligt ett avslöjande från tidningen GT är det vanligt förekommande att poliser stjäl beslagtaget gods. Bland annat har en film, som visar hur en gruppchef rotar i en låda, laddats upp i en intern chattgrupp på Whatsapp.

Gruppchefens svar i gruppen var att ”När jag rotade den gången hittade jag en milwaukee tigersåg. Lyckan var total.”. En annan polisman lägger kort därefter ut en förfrågan om en muttermaskin, med motiveringen att det är ”gött när vinterdäcken skall på”.

Det beslagtagna godset ska enligt regelverket förverkas, säljas eller återlämnas snarare än stjälas av polismän. De källor som uttalat sig till GT säger att de föremål som finns i lådan inte heller har registrerats. På bildmaterial som lämnats till GT syns bland annat en vinkelslip och en skruvdragare.

Att det beslagtagna godset stjäls är enligt en källa ett utbrett fenomen:

— Det har satts i system att man tar grejer ur lådan. Poliser från hela huset springer där nere och tar grejer. Det är för jäkligt att poliser som ska vara föredömen håller på med detta, säger en anonym polis till GT.

Ett konkret exempel som lyfts fram är ett inbrott som genomfördes tidigare i år av tre narkomaner. I förhör medger en av de misstänkta att man har haft med sig en väska med vinkelslip och en kapmaskin, ett beslag som inte registrerades av polisen.

Mannen hörde senare av sig och ville ha tillbaka dessa då de tillhörde hans arbetsgivare, men fick då svaret att de inte var registrerade. De har istället, om det stämmer att mannen fråntogs verktygen, sannolikt hamnat i en korrupt polismans verktygssamling.

Förundersökningsledaren i fallet, Klas Olsson, säger till GT att han själv letat efter verktygen men att han inte hittat någonting. Om polisens beslagshantering säger han att det inte är en prioriterad verksamhet då polisen är underbemannad. Han tillägger även att det råder ”viss okunskap” på området.

Även polisområdeschef Teodor Smedius medger att det det finns problem med godshanteringen:

— Vi har jobbat i flera år för att få ordning på detta. För vi påträffar väldigt mycket gods när vi gör ingripanden. Det ska hanteras enligt lagstiftning och riktlinjer.

Att det händer att beslag inte registreras är enligt Smedius också något som förekommer:

— Om man stoppar en missbrukare som gör inbrott kan han i sin bil ha hundratals föremål. Det är jättesvårt att skriva in allting. Det är ogörligt att hantera på det sättet men min uppfattning är att poliserna där ute försöker göra så gott de kan.

Efter avslöjandet har en polisanmälan upprättats om de misstänkta stölderna. De polismän som skrivit om stölder i chattgruppen menar själva att det bara varit ett skämt.

Källa:
Larmet: Poliser stjäl beslagtaget gods

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LingonetAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

(((Polisen))) är inte en polis för det svenska folket. Deras uppdragsgivare är inte det svenska folket utan JUDE-makten och (((globalisterna))).

Detta torde alla som jobbar inom polisen i dag vara medvetna om.

Alla som medverkar till att detta system bibehålls och som dessutom har våldsmonopol är därför förrädare till vårt folk.

Att dom är korrumperade visar dom genom att fortsätta att lyda order och tjäna systemet. Att poliserna dessutom stjäl beslagtaget gods är därför inget att förvånas över.

Väldigt många procent av dessa (((poliser))) är riktiga pissråttor.

Lingonet
Medlem

Lagens ”änglar” står verkligen över lagen så fort de får chansen!
Det är dags att rensa i leden polisen!
Ni har inte bara noll respekt hos invationsfolket, utan har även tappat det verkliga folkets respekt och förtroende!
Skäms!

Lingonet
Medlem

Avgå och sök jobb hos securitas, de verkar inte ha några skrupler alls förrutom att tjäna pengar.