Syrisk militärflygplats bombas – Israel anklagas

UTRIKES. En Syrisk militärbas bombades under fredagsmorgonen och Syrien varnar nu Israel som varken bekräftar eller förnekar attacken. Det är tredje gången på kort tid som Israel bombar Syrien.

Flera raketer träffade en militärbas sydväst om Syriens huvudstad Damaskus tidigt på fredagsmorgonen. Stora rökmoln sågs stiga ifrån byggnaden men ännu har inga döda rapporteras eller hur stora skadorna på byggnaden är mer än att det brinner.

Byggnaden används av presidenten Bashar al-Assads elitstyrka Republikanska gardet.

Syriska militären varnar nu Israel för återverkningar efter att ha sett flera raketer avfyras ifrån norra Israel. Israel varken bekräftar eller förnekar det inträffade. Enligt Syriens regering är det tredje attacken på kort tid som skett ifrån Israel.

Lawrence Korb, en före detta amerikansk biträdande försvarsminister, tror inte att det är troligt att Syrien gör verklighet av sitt hot. Det sista Syrien vill är att blanda in Israel i kriget, menar Korb.

Källor:
Syria warns Israel after rockets hit air base
Syria accuses Israel of bombardment

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments