Syrisk asylsökare begärs häktad misstänkt för terrorbrott i Malmö

BROTT. En 29-årig asylsökare från Syrien vid namn Al Zvebi Moyed begärdes under tisdagen häktad misstänkt för terrorbrott. Moyed misstänks ha utfört ett brandattentat mot en muslimsk bönelokal i Malmö den 11 oktober i år, ett dåd som terrorgruppen IS senare tog på sig.

Det var den 11 oktober i år som den 29-årige Al Zvebi Moyed (870223-1716), en asylsökare från Syrien, misstänks ha utfört ett brandattentat mot en muslimsk bönelokal i Malmö. Flera så kallade molotov cocktails ska ha kastats in i byggnaden. Lokalen ska ha fått rökskador men ingen person ska ha kommit fysiskt till skada.

Några dagar efter branden tog terrorgruppen IS på sig dådet. Enligt IS-tidskriften al-Naba var det ”en krigare från kalifatet” som misstänks ligga bakom brandattentatet mot bönelokalen. Enligt terrorgruppens islamtolkning anses shiamuslimer vara ”otrogna” och ses därför vara en måltavla.

I lördags greps 29-årige Al Zvebi Moyed och under tisdagen begärdes han häktad misstänkt för terrorbrott genom grov mordbrand.

Enligt uppgifter ska Moyeb vara skriven på ett asylboende i norra Skåne.

Källa:
Målnr: B 10337-16
Begärs häktad för terrordåd mot bönelokal i Malmö

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om