Syriens president: Jag skulle ha vunnit fredspriset

SYRIEN. Nobels fredspris gick i år till ”Organisationen för förbud mot kemiska vapen” (OPCW), som är i full gång med att beslagta Syriens kemiska vapenarsenal. Landets president Bashar al-Assad menar skämtsamt att priset skulle ha gått till honom istället.

Assad
En satirisk Bashar al-Assad

Under en intervju med en libanesisk tidning menade Syriens president Bashar al-Assad att han borde vunnit årets fredspris. Detta efter att han nu lämnar över landets kemiska vapen till organisationen OPCW för förstöring och öppnar upp landet för inspektion. Istället är det OPCW själva som får motta priset.

Att Assad nu lämnar över de kemiska vapnen är ett försök att bekämpa USA:s krigshets mot landet. USA har tidigare anklagat regimen i Syrien för att ha gasat civila invånare i landet med nervgasen sarin. Ryssland har dock ifrågasatt de utredningar som USA lutat sig emot. Uppgifter cirkulerar om att även de så kallade rebellerna, som vill störta Syriens regim, haft tillgång till den giftiga nervgasen.

Källa:
Bashar al-Assad jokes that he ‘should have won Nobel Peace Prize’

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om