Syriens president: Jag skulle ha vunnit fredspriset

SYRIEN. Nobels fredspris gick i år till ”Organisationen för förbud mot kemiska vapen” (OPCW), som är i full gång med att beslagta Syriens kemiska vapenarsenal. Landets president Bashar al-Assad menar skämtsamt att priset skulle ha gått till honom istället.

Assad
En satirisk Bashar al-Assad

Under en intervju med en libanesisk tidning menade Syriens president Bashar al-Assad att han borde vunnit årets fredspris. Detta efter att han nu lämnar över landets kemiska vapen till organisationen OPCW för förstöring och öppnar upp landet för inspektion. Istället är det OPCW själva som får motta priset.

Att Assad nu lämnar över de kemiska vapnen är ett försök att bekämpa USA:s krigshets mot landet. USA har tidigare anklagat regimen i Syrien för att ha gasat civila invånare i landet med nervgasen sarin. Ryssland har dock ifrågasatt de utredningar som USA lutat sig emot. Uppgifter cirkulerar om att även de så kallade rebellerna, som vill störta Syriens regim, haft tillgång till den giftiga nervgasen.

Källa:
Bashar al-Assad jokes that he ‘should have won Nobel Peace Prize’

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Varför inte, om Kissinger och Obama kunde få fredspriset så kan väl vem som helst få det?

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/245065-tidernas-samsta-fredspristagare

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +10 (av 14 röster)
 • Med tanke på vilka som fått Nobels fredspris tidigare så borde det inte vara ett särskilt attraktivt pris.
  Kan det vara så att kommitténs medlemmar har många krokiga näsor?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +12 (av 12 röster)
  • Edvin Fossland says:

   Winston Churchill fick Nobels fredspris innan också det säger ju allt… Snarare är det PK-elitens rövslickarmärke…. Nobelkommitén borde fan haft en ringmuskel som symbol

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +10 (av 14 röster)
  • Alfred Nobel skulle med all säkerhet dragit tillbaka sin medverkan i nf om han visste hur det missköts i dag

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Skulle han lyckas skapa stabilitet i landet så kommer det inte dröja länge innan USA återigen kommer på något skäl att anfalla. Det är bara i en omvärld i kaos som människohandeln med flyktingar kan fortsätta att blanda upp alla folk som skulle haft en möjlighet att bryta de onämnbaras makt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +7 (av 7 röster)
  • Edvin Fossland says:

   De Allierade kommer anfalla syrien de ska bara avväpna honom först lite… De gillade inte tanken att om det blev kaos i landet när regimen störtats kunde fel personer få tag i kemvapnen och skicka dem mot Israel. Sen när kemvapnen är borta är det fritt fram att anfalla..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +8 (av 8 röster)
 • Det har han säkert gjort sig förtjänt av. Flera gånger om dessutom. Det behövs någon stark kraft för att hålla Israel i schack.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +12 (av 12 röster)
 • president Bashar al-Assad har gjort sig väl förtjänt av fredspriset som fortfarande står emot det judiska/usa,s gangsters angrepp på Syriska staten

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +15 (av 15 röster)
 • Håller med att han ska ha fredspriset!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 2 röster)
 • Al-Assad mer mänsklig än Obama.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 8 röster)
 • Det är int Assaad som hetsat fram det krig som dödat tiotusentals. Det är inte Assad som driver en imperialistisk politik där man ser ner på allt annat mänskliga värde än det egna.

  Men Nobelpriset är som bekant helt kapat och är nu mera endast en intern ryggdunkarorgie för diverse judiska grupperingar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 3 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *