Syrien: ”Vi ska befria Golanhöjderna – med alla tillgängliga medel”

UTRIKES. Syrien är inte imponerade av Donald Trumps drag att erkänna de av Israel ockuperade Golanhöjderna som israeliskt. Nu lovar Syriens utrikesminister att man kommer ta tillbaka varenda tum av ockuperad mark.

Syrier över hela landet protesterade under veckan mot USA:s beslut att hävda att Golanhöjderna nu tillhör Israel. Foto: SANA.

Det var i mars som Donald Trump meddelade att USA inte längre kommer att benämna de syriska Golanhöjderna som ockuperade av Israel. Istället valde man att beskriva att området ”kontrolleras” av den sionistiska skurkstaten, som använder höjderna för att regelbundet attackera mål inne i Syrien.

USA:s har funnit föga stöd i omvärlden för sitt agerande, allra minst i Syrien. Nu har också Syriens utrikesminister Walid Muallem gått ut med beskedet att man har för avsikt att återta ”varje tum av Golanhöjderna”, vilket ska ske ”med alla tillgängliga medel”.

— Donald Trumps beslut angående de ockuperade syriska Golanhöjderna har en enda effekt, eftersom de endast förstärker USA:s isolering. Vår rätt till de ockuperade syriska Golanhöjderna står stark och kan inte förnekas med tidens gång, och varenda tum av ockuperade syriska territorier kommer att befrias, sade Muallem under en pressträff på torsdagen.

— Vårt krig mot terrorismen har inte stoppat konspirationen mot oss och fortsätter genom militära attacker och den ekonomiska belägringen med målet att förlänga krisen i Syrien i Israels intresse, fortsatte han.

Under veckan har också ett stort antal folkliga protester genomförts i Syrien mot USA och Israel, rapporterar den syriska nyhetsbyrån SANA.

Källa:
Syria vows to recapture Golan from Israel ‘by all means’
Protests continue across Syria against Trump’s declaration on occupied Syrian Golan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PeterVeraKlausEthnySverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Trumps utspel är troligen reflexiv kontroll, d.v.s. han gör något som retar upp resten av världen, men som utåt sett som gynnar juden. Reslutatet blir att juden ju inte kan beklaga sig, samt att Trump i judens ögon stödjer dom. Men han kan ju inte kan trotsa resten av världens motstånd och får backa. Juden kommer ju inte att få Golan i vilket fall, reflexiv kontroll eller ej.
Och som vi ju nu kan förstå, så kommer ju juden t.o.m. att få släppa ifrån sig det ockuperade Golan.
Alltså: Juden är lurad :-)

Klaus
Medlem

Juden backar inte.
Tänk på att de stora tyska territorier som är Polen idag blev aldrig officiellt annekterade efter kriget, det var endast den nordliga delen av Ostpreussen som blev rysk. De andra territorier kom officiellt under polsk förvaltning. Tysklands ockupationsregering bekräftade gränsen Oder-Neisse som Tysklands östgräns mot Polen 1990. Vem bryr sig om det idag? ”Revanchister”, säger kommunister, judar, ryssar och polacker.

Vera
Medlem

Och SVERIGE var först av länderna som använde sig av de till tungvrickande översättningarna till polska på de tyska städerna som var mycket enklare att uttala. Stettin
Danzig Bromberg , Breslau m. m. Jag undrar ofta VARFÖR? Vi uttalar ju inte andra utländska städer på DERAS språk??

Ethny
Medlem

Bra! Hoppas de genomför det också. Det är på tiden att Syrien sätter hårt mot dessa terrorister. Hur skulle omvärlden reagera om Ryssland, som alla dönickar påstår deras önskan om att ta över – invaderade och ockuperade Gotland då det är ett bra strategiskt område? Skulle inte förvåna mig om ett krig utbröt då. Men när det gäller Israel och Golanhöjderna, vilket är ett viktigt och strategiskt område för Syrien så är det tydligen helt okej. Oftast med åsikten att ISrael är det enda ”demokratiska” land i Mellanöstern. Ifall man bortser från deras raslagar (som förvisso alla länder borde ta… Läs mer »

Peter
Medlem

Om Ryssland ockuperar Gotland flyttar jag dit. Putin är bättre än alla shabbez goys i den svenska regeringen.