Syrien: USA förstör allt utom IS

UTRIKES. Syriens utrikesminister menar att den USA-ledda koalitionen förstör allt i Syrien förutom terrorgruppen Islamiska staten.

Syriens utrikesminister Walid al-Muallem vill upplösa den USA-ledda koalitionen som enligt egen utsago bekämpar terrorgruppen Islamiska staten (IS). Anledningen är att han anser att koalitionen inte bekämpar terrorister utan i stället försöker förstöra Syrien.

— Den här koalitionen skapades för att förinta IS men i stället förintar den det syriska folket, säger al-Muallem till Russia today.

— Den internationella koalitionen har begått brott gentemot det syriska folket. Under de senaste två månaderna har tusentals syriska civila, framförallt kvinnor och barn, fallit offer för dessa brott, fortsatte han.

Den USA-ledda koalitionens mål är enligt utrikesministern i stället att förstöra landets infrastruktur samt att förlänga kriget, vilket inleddes år 2011 när väst-, Israel- och gulfstatstödda ”rebeller” tog upp vapen för att få bort landets demokratiskt valde president Bashar al-Assad från sin post. Det syriska utrikesdepartementet har upprepade gånger skrivit vädjande brev till FN för att försöka förmå dem att stoppa USA:s aggressioner mot det krigsdrabbade landet.

USA har nyligen fått liknande kritik även från Iran, den libanesiska shiamilisen Hizbollah samt Ryssland. Det ryska försvarsdepartementets talesperson Igor Konashenkov anklagade bland annat den USA-ledda koalitionen för att ”simulera” strider mot IS. Konashenkov antydde dessutom att de låter IS-terrorister fly från koalitionens områden i Irak till Syrien för att försvåra för ryska och syriska regeringstrupper att besegra IS.

Källor:
US-led coalition ‘annihilates Syrian people, protects ISIS’ – Syrian FM to RT
US ‘simulates’ anti-ISIS fight in Iraq as terrorists cross into Syria – MoD

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

16 Kommentarer till "Syrien: USA förstör allt utom IS"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Dora
Gäst
Nybörjare
Dora

Bara idioter som inte förstår kopplingen.

Adde
Gäst
Nybörjare
Adde

GRATULERAR – till den självinsikten! OTROLIGT!!!!

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

JUDE-styrda USA och JUDE-landet ISRA-HELL har skapat och stödjer IS.

Dessa demokraturens Satans mördare…USA, ISRA-Hell och IS.

Hell seger!

RL RL
Gäst
Nybörjare
RL RL

Börjar bli dags Att Ryssland slår ut Israels och USA:s flygvapen som opererar i området.

jostein2
Gäst
Nybörjare
jostein2

USAs krigsmakt är tjugo, trettio gånger mäktigare än Rysslands.

Allan
Medlem
Nybörjare

Den är även (((tvångskulturell))) och fick stryk av den rashomogena i Vietnam.

N.N.
Gäst
Nybörjare
N.N.

Och vad vill du säga med det då? Det vet vi redan nämligen – ifall du inte visste det.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

20-30 ggr dyrare iaf. 20-30 ggr bättre återstår att se.

De lär dock inte gå i allvarligt krig med varandra, om inte den ena eller båda sidorna är galna, då båda har väldigt gott om kärnvapen..

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

USA/Storbritannien och NWO-judar (Illuminati) lider av storhetsvansinne.
USA och Storbritannien dödade många miljoner människor efter 1945. Förutom storhetsvansinne har de bombardemangsmani.

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm

Vi vet inte ens om de skulle vilja. Eller?

Allan
Medlem
Nybörjare
anci
Gäst
Nybörjare
anci

Hände ingenting mot IS förrän Putin klev in i bilden

David
Gäst
Nybörjare
David

Hur kan IS fortfarande existera efter 3 års bombande av Ryssland? Går tyvärr inte att lita på Putin heller … Good cop Bad cop …

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
Jo, för kurderna.. Dessa var uppträngda i ett litet hörn runt Kobane i Syrien innan jewsa grep in. Den ”kurdiska” offensiven bygger helt på amerikanskt luftvapen.. För kurderna är pro-israel och en stark kurdisk fraktion inom Syrien splittrar landet ytterligare.. Titta på hur jewsa stödjer kurdisk självständighet i Syrien tex, men är emot den i lydstaten Irak.. På samma sätt har de inget problem alls med IS sålänge de håller sig i Syrien, främst södra Syrien och mest krigar med regeringen. Jewsa/Israel vill krossa Syrien för att eliminera ett potentiellt hot mot Israel, ”axisen” Iran-Syrien-Hezbollah: Vilken riskerar braka ihop utan… Läs mer »
Magnus Johansson
Gäst
Nybörjare

Judekontrollerade USA med lydstater bombar sönder Syrien för att bland annat skapa nya låneslavar vid återuppbyggnaden och skapa flyktingströmmar som förstör europeiska länder. ”Djävulens barn”, som Jesus kallade judarna, visar sin sanna natur.

Feldjager
Gäst
Nybörjare
Feldjager

USA förstör hela världen, så varför skulle Syrien vara ett undantag!

wpDiscuz