Syrien sköt ner projektiler avfyrade från Israel-kontrollerat område

UTRIKES. Enligt färska uppgifter har Syriens luftförsvar skjutit ner projektiler som avfyrats från Israelkontrollerat område.

Enligt färska uppgifter från den syriska nyhetsbyrån SANA har det syriska luftförsvaret skjutit ner projektiler som avfyrats från den övergivna staden Qunaitra i de israeliskockuperade Golanhöjderna. Explosioner ska ha hörts över huvudstaden Damascus.

Det är än så länge oklart exakt vilka som genomfört angreppet, och hur projektiler kunde avfyras i närheten av eller rent av inne i det FN-patrullerade området nära de icke-ockuperade delarna av Syrien.

Israel har tidigare genomfört en lång rad angrepp mot mål i Syrien. Vid tillfällen då Syrien försvarat det egna luftrummet har man även angripit luftförsvaret.

Frågan är hur mycket Israel kommer våga provocera sina grannar. Nyligen överväldigades landets egna luftförsvar av raketer som avfyrats av palestinska Hamas. Även Hizbollah i grannlandet Libanon sägs förfoga över stora mängder raketer.

Källa:
Syrian air defenses bring down projectiles coming from Israeli-controlled territory – reports

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Minns nyårsafton i Malmö för något år sedan, rena inbördeskriget.
Kanske dags för radikaliserade svenska ungdomsgäng att börja ”fira” likadant, vore intressant att se hur snuten reagerar då.
2 sidor som ”firar” varandra, snuten skärrad.