Syrien reagerar på Trumps besked om Golanhöjderna

UTRIKES. Syriens utrikesdepartement kritiserar USA:s erkännande av Israels stöld av syriskt territorium.

Donald Trump undertecknade idag ett dekret om att Golanhöjderna – som Israel ockuperade av Syrien 1967 och sedan i strid med internationell lag annekterade 1981 – är israeliskt territorium. Det bor idag cirka 27 000 syrier i området. Varför en president skulle beivra brott mot internationell lag är oklart.

Syriens utrikesdepartement har svarat på tilltaget med att kalla det för en ”klar attack” på landets territoriella integritet och att det förkroppsligar Washingtons stöd för den sionistiska ockupationen. De menar också att presidentens dekret gör USA till ”arabernas främsta fiende”.

Trump har under sitt presidentskap varit noga med att ge Israel allt de begär – som att erkänna Jerusalem som judestatens huvudstad – och mer därtill, samtidigt som han inte levererat några av sina viktigare vallöften till amerikanerna. Detta har lett till att flera tidigare Trump-supportrar nu övergivit honom och anklagar honom för att bara vilja göra ”Israel great again”.

Källa:
‘Attack on sovereignty & territorial integrity’ – Syria reacts to Trump’s Golan Heights move

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anders JonssonVeraPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Går redaktionen på Samhällsnytt ut och firar i kväll?

Vera
Medlem

Israel har väl ingen jultomte – men väl en Trumpnisse som ger vad Israel vill ha. USA :s president kan byta ut sin blonda peruk mot en judisk kalott.

Anders Jonsson
Medlem

JUDE-lakejen president Trump har gjort det igen…