IS-sympatisör dödade fransk polisman och tog hans familj som gisslan

FRANKRIKE. I Magnanville i Frankrike har tre personer dödats i samband med ett gisslandrama. En IS-sympatisör ska ha mördat en polisman och hans fru. Gärningsmannen dödades i samband med en stor polisinsats.

Det var under måndagsmorgonen som en polisman höggs ihjäl utanför sitt hem på den lilla orten Magnanville i Frankrike. Angriparen tog sedan polismannens familj som gisslan i huset. Förhandlingar inleddes, men angriparen dödades sedan i en polisinsats. När polisen kom in i huset hittade de polismannens fru död, men barnet var vid liv.

Bakgrunden till händelsen är fortfarande oklar men ska ha vissa likheter med masskjutningen i Orlando då 49 personer sköts ihjäl på en gayklubb av Omar Mateen, som ska ha varit sympatisör till terrororganisationen IS.

Enligt nyhetsbyrån AFP sägs gärningsmannen ha utropat stöd för terrorgruppen IS när han dödade polismannen, varpå IS egen nyhetsbyrå sedan påstod att angriparen var en IS-krigare.

Källa:
Tre döda i gisslandrama

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments