Sydafrikansk ordförande för bondeförbund intervjuades om farmarmord

UTRIKES. Nya Tider har släppt en intervju med Henk van de Graaf, ordförande för Transvaal Agricultural Union.

Nya Tider publicerade igår en intervju med Henk van de Graaf, som är ordförande för bondeförbundet Transvaal Agricultural Union, om situationen för de vita farmare som trots att de står för en mycket stor del av landets matproduktion avskys av svarta rashatare.

I beskrivningen till intervjun skriver Nya Tider följande:

Henk van de Graaf är ordförande för Transvaal Agricultural Union och driver ett lantbruk i Lumpopo- provinsen i norra Sydafrika. Han berättar om den tuffa situation som lantbrukarna i Sydafrika lever i, och vittnar om tortyrliknande angrepp som sker gentemot de som förser landet med mat. Han menar att de vita, som trots sin ställning som minoritet, motarbetas av det styrande partiet African National Congress (ANC) som han hävdar försöker ta ifrån de vita deras språk och skolor.

Han berättar om hur polisen inte prioriterar tortyrliknande mord på farmare och säger att farmattackerna började två månader efter att ledaren Frederik Willem de Klerk
släppte lös politiska fångar och gjorde ANC och det kommunistiska partiet till lagliga organisationer i februari 1990. Van de Graaf föreslår sanktioner från EU och FN mot landets ledare som han menar har stora tillgångar deponerade i Europeiska banker som en åtgärd för att sätta press på dem att stoppa farmarattacker.

Mänskliga rättighetskommittén i Sydafrika har kommit fram till att svarta människor inte kan var rasister då de är svarta, vilket van de Graaf menar omöjliggör för vita att skyddas i lag såsom andra minoriteter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments