Swedbank stänger ned Djurfronts bankkonto

INRIKES. Djurfront meddelar på Facebook att deras bankkonto har stängts ner av Swedbank.

Ledaren för Djurfronten är den våldsförespråkande vänsterextremisten Richii Klinsmeister. Foto: Polisen

Enligt nättidningen Syre har Swedbank stängt ned Djurfronts konto för att den så kallade djurrättsorganisationens rykte skadar banken. SVT skriver att Swedbank fick böta fyra miljarder kronor efter att det uppdagats att banken varit med och tvättat pengar i summorna 40 miljarder kronor i flera baltiska länder.

Ledaren för Djurfront är Richii Klinsmeister, som var på Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Kungälv i maj 2019 med AFA symboler. Nordfront har tidigare skrivit om detta i samband med att Klinsmeister åtalades för flertalet brott.

Den brottsbelastade Djurfront-bossen Klinsmeister identifierades också bland vänstermobben som tog till våld på BLM-demonstrationen i Umeå den 6 juni i år.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 månad sedan

Jag blir lite kluven av denna nedstängning av deras bankkonto. Djurfront ligger väl precis inom kriterierna för att vara en terroristorganisation utan att vara officiellt klassad som en, så det är väl ok med en stängning. Men samtidigt är Motstådsrörelsen redan i samma sits och det är ju ingen terroristorganisation. Jag lutar åt att båda organisationerna ska få ha bankkonto. Hellre fria än fälla alltså. Bankerna ska inte självsvåldigt få neka organisationer att ha konton hos dem. Det skulle räcka med att om de har bevis för att en organisation använder sin bank för att bekosta offensivt våld, hot och… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
1 månad sedan

Visst är det oförskämd att bankerna bestämmer ideologiska inställningar – de är som fackföreningar . Bankerna skall sköta enbart kapital fackföreningarna arbetarnas väl och ve INGENTING ANNAT .