SVT uppmärksammar den amerikanska demografins betydelse i politiken

UTRIKES. Den långvariga och medvetet påtvingade massinvandringen till USA håller på att rita om den politiska kartan i landet.

Carl Fridh Kleberg skriver för SVT att:

Etnicitet har länge spelat roll i USA-val men när vita nu spås bli en av flera minoriteter är partierna fixerade vid USA:s framtida befolkning. “Rasfrågan” är brännhet för amerikanska partistrateger och ritar redan i dag om den politiska kartan. […]

I mitten på 2040-talet väntas vita bli en av flera minoriteter i USA, om än den största. Den grupp som växer snabbast är personer med latinamerikanskt påbrå, på grund av högre födslotal och migration.

Demokraterna är det parti som gynnas mest av immigrationen från Latinamerika. I valet 2016 fick Hillary Clinton 65% av de latinamerikanska rösterna, vinnaren Donald Trump fick 30%. Människor från Latinamerika börjar bli så många i USA att Republikanerna kommer att behöva ändra sin politik för att locka dessa väljare om de inte vill se sig allt mer bortvalda från de olika regionerna som immigranterna har bosatt sig i.

Den amerikanska professorn Kevin MacDonald har länge undersökt orsakerna till varför och vilka som bidrog till att ändra USA:s immigrationspolitik på hans hemsida The Occidental Observer.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments