SVT sprider fake news – avslöjade av sin egna expert

INRIKES. SVT:s expert som ska ”hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner”, råkade istället avslöja att SVT själva sprider fake news.

Johan Andersson från YouTube-kontot Feministinspektionen ringde upp SVT:s fake news-expert Annelie Frank på ”Faktajouren”, vars uppgift är att ”hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner”.

”Annelies nya jobb är som projektledare bakom Fojos senaste satsning Faktajouren, en kunskapsbank med information och tips som ska hjälpa journalister att genomskåda propaganda, troll, desinformation och rena lögner”, går det att läsa om Franks arbetsuppgifter.

Frank vill dock inte kännas vid att hon använt begrepp som fake news, trots att det och flera synonymer används upprepade gånger i artikeln på SVT. Hon hävdar då istället att SVT-journalisten Agneta Gustavsson förvridit vad hon sagt och avslöjar därmed ofrivilligt SVT som spridare av fake news.

Andersson frågade vidare om det är sant som skrivits i medierna gällande att ”invandringen är lönsam” eller att ”Sverige bryter mot internationella konventioner om man minskar på invandringen”. Något svar på detta kunde Frank dock inte ge, då hon påstod att hon inte ”förstod frågan”.

— Tror du på alla människors lika värde?, frågade Andersson då.

— Ja, svarade Frank efter en lång stund.

— Vad betyder att ”alla är lika värda”?, fortsatte Andersson.

— Jag förstår fortfarande inte riktigt vad du vill med det här samtalet, svarade Frank.

Sedan hade hon ”inte längre tid” att prata då de ”inte skulle komma någon vart”. Hon sade även att hon skulle ”in på ett annat möte”.

Se klippet nedanför:

Källa:
Hon ska hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridSverkerTobias LindbergKarl A_db_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Kristoffer
Medlem

😂😂😂

b¤d
Medlem

Bah.
Pravda-tv. Låt dem hållas. Svensson sitter hemma och ”tittar” på SVT. Han börjar nog se att de svänger sig med lögner konstant och deras material inte värt mer en piss i Nilen.

Vi kommer placera dem högt! Lyktstolpe o rep.

Vi kommer även ha betongskor i alla storlekar för ståplats Nybroviken.

Lingon!

Karl-Путин A
Medlem

Det är verkligen talande när inte ens en företrädare för (((lögnmedia))) kan förklara vad ”allas lika värde” betyder. Det är en magisk formel med vilken man kan avskeda folk eller förstöra deras liv på annat sätt, ungefär som med HMF som också kan böjas och vändas hur som helst för att komma åt regimkritiker och sanningssägare. Det är också ett ynkligt sätt att dra sig ur samtalet genom att säga:

— Jag förstår fortfarande inte riktigt vad du vill med det här samtalet.

Nej kärringj***l, du behöver inte förstå, men det hindrar väl inte att du svarar på frågorna!

Karl-Путин A
Medlem

Problemet är att många svenskar sväljer lögnerna från SVT och annan lögnmedia med hull och hår. Som att ”Sverige bryter mot internationella konventioner om man minskar på invandringen”. Det finns inga internationella konventioner som tvingar länder att ta emot välfärdsflyktingar, flyktingar utan asylskäl eller flyktingar som kommer från säkra länder. De enda flyktingar som Sverige åtagit sig att ta emot genom ”internationella konventioner” är FNs kvotflyktingar,men även här är det Sverige som bestämmer antalet och vilka som kan tas emot. Länder som Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern följer alla internationella konventioner och i Ungern tog man emot 1600 flyktingar förra… Läs mer »

Tobias Lindberg
Redaktör

Nej, jag måste på ett möte nu.

Sverker
Medlem

En sån åsna till ”expert” är ju som ett präktigt självmål för PK-fånarna. Tack för hjälpen att väcka Svensson!

Sigfrid
Medlem

Svt visar ännu en gång att dom inte är trovärdiga utan endast propaganda verktyg för makten.