SVT-reportage om veckolång preppingövning i lägenhet

Av ,
Informationskriget.se
14

ÖVERLEVNAD. SVT har gjort ett reportage om en svensk kvinnlig prepper som prövade hur det fungerade att leva en vecka i sin lägenhet utan el och vatten.

Skärmdump från SVT-play.

Annette Staaf är instruktör i hemberedskap på Civilförsvarsförbundet i Sverige. Hon är en prepper som arbetar med att lära ut om prepping till allmänheten och de som själva ska bli instruktörer. I maj besökte SVT Staaf när hon prövade hur det gick att klara sig i sin lägenhet i Göteborg i tre dygn och nu gjorde de ett ännu ett reportage när hon förlängde försöket till en vecka.

Inför besöket hade Staaf sagt till sin fastighetsskötare att stänga av både el och vatten i lägenheten så att försöket skulle bli så likt en verklig krissituation som möjligt. Scenariot hon tänkte sig var att ett virus hon ville undvika hade spritt sig i samhället.

Det finns även ett kort TV-reportage om besöket och där kan man se hur Staaf alltid är förberedd med till exempel lager av vatten i lägenheten. Den sociala isoleringen var inte total eftersom hon verkade och rapporterade om försöket på sociala medier på apparater som hon laddade med solceller, men vad gäller den rent fysiska överlevnaden så gjordes allt som om det var på riktigt. En hink fungerade som toalett, maten lagades på ett stormkök och det snålades med vattnet. Till exempel använde hon bara fyra liter vatten per dygn.

Staaf har varit med i informativa artiklar i andra tidningar där hon berättar om varför prepping är viktigt och att alla människor måste förbereda sig så att de kan klara sig själva och sin familj i minst tre dygn utan hjälp från samhället eller andra. I dessa kan man bland annat läsa om att hon är radioamatör och att hon har en så kallad BOB stående hemma, en bug-out-bag innehållande vad som behövs för att överleva på egen hand i 72 timmar om man tvingas lämna bostaden.

Staaf är även med i en podd som heter Hemberedskap där hon och en som heter Niklas Larsson hittills har släppt 12 avsnitt. Jag har inte lyssnat på podden och vet därför inte nivån och kvalitén, men tycker att det är bra att även myndigheterna nu börjar att arbeta med att öka folkets beredskap. Att systemmedierna börjar att rapportera om detta är också positivt.

Är du intresserad av sådant som prepping, överlevnad, självhushållning, odling och djurhållning så ska du lyssna på Nordiska motståndsrörelsens podd Lifsferill som handlar om just dessa ämnen.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källor:
Anette Staaf isolerade sig i lägenheten i en vecka
TV-reportage på lokala nyheter
Anette är expert på att överleva: Jag är redo för vilken katastrof som helst!
Hemberedskap
Lifsferill

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AnnaRokvikenLingonetHenke HimmlärKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Jag har svårt att hålla mig för skratt. 12 thailändska pojkar och deras handledare klarade sig utan fysiska skador i 9 dygn i en fuktig syrefattig grotta i totalt mörker utan vare sig tjänligt dricksvatten eller mat – med hotet hängande över sig att när som helst dränkas av de stigande vattenmassorna. Så enkelt som Annette framställer saken kommer det inte att bli vid den oundvikliga samhällskollapsen. Man kan bunkra hur mycket förnödenheter som helst, men dessa kommer att ta slut på nolltid när kulturberikarna börjar bli hungriga och går från dörr till dörr för att våldta och äta sig… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Hehe..

Jag har slutat tro på någon kollaps eller civilisationens undergång inom överskådlig framtid. Inte heller tror jag att rasfrämlingarnas kriminalitet kommer drabba vanliga svenskar i någon större utsträckning de närmaste årtiondena. Jag håller alltså med om att det är helt bortkastat att bunkra mängder av livsmedel och liknande. Det kommer inte att behövas. Däremot är det ju bra att hålla sig i god fysisk form då det gör att man håller sig friskare, vilket kan vara trevligt när sjukvården inte riktigt är att lita på längre.

Karl-Путин A
Medlem

Jag glömde nämna kniven som jag alltid har med mig, vare sig jag vistas i betongdjungeln eller i den gröna ”djungeln”. Jo, det kommer att komma en samhällskollaps. Sverige ska in i NATO kosta vad det kosta vill. Att SVT kör program av det här slaget är för att invagga den hjärntvättade dumsvensken att så här enkelt och kul kommer det att bli när vi upplåter vårt land åt USA och Israel att plundra Ryssland än en gång. Köp bara hem lite konserver och bajsa i en hink så kommer det att bli lika kul som ett Robinsonavsnitt. Att Sverige… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Ok, och jag som trodde att det var den kommande afrikanska tsunamin som var problemet. 😂 Inte att Israel ska plundra Ryssland via Sverige………???

Vad gäller NATO fattar jag inte problemet. Om makteliten vill att Sverige går med så är väl den hjärntvättade massan inget hinder på vägen!?

Karl-Путин A
Medlem

Nej, den hjärntvättade massan har väl aldrig varit något hinder i vägen för hjärntvättarna? Det är ju själva grejen med att hjärntvätta folk. Inte ens i judarna Lenins och Stalins Ryssland där de gladeligen slaktade varandra istället för att slakta problemet.

Har du svårt att greppa 2 problem samtidigt – som egentligen är produkten av samma (((grundproblem)))?

Henke Himmlär
Medlem

Och i vanlig ordning så börja vi med att angripa mig istället 😂

Vi glömmer det. Den som lever får se. 😉

Karl-Путин A
Medlem

Nej, jag började inte med att angripa dig, utan jag började med att framställa saken som jag uppfattar den – se kommentar nr 1.

Dessutom pågår det en lågfrekvent samhällskollaps som närsomhelst kan eskalera till blodigt allvar.

Din ironi är allt mer svår att begripa sig på. Naturligtvis ska man bunkra livsmedel för en stundande krissituation, men frågan är om det största problemet kommer att vara bristen på mat eller överskottet på ätare med noll impulskontroll.

Lingonet
Medlem

Problemet är och kommer att bli överskottet av svartingar!

Rokviken
Medlem

Tror dock att de med ingen impulskontroll kommer att vara de största problemet oavsett om man har bunkrat med vatten eller mat. Och som nu i varmare väder. Blir det vinter igen?

Karl-Путин A
Medlem

Vi har många övertag gentemot svartingarna. Vi har lättare att hantera kriser, det sitter i generna. Svårigheter för oss människor samman, medan svårigheter får svartingarna att löpa amok och ge sig på varandra.

Rokviken
Medlem

Håller med dig men folket måste organisera sig och samarbete. Någon sådan framförhållning verkar inte finnas i våra vita områden. Ett exempel på hur en svart befolkning beter sig ohämmat i ett europeiskt land.
https://www.youtube.com/watch?v=LAf6UUPpX4k&t=20s

Lingonet
Medlem

Det svenne bunkrar kommer rasfrämlingarna ta i från dem efter ETT dygns frånvaro av stjälbart gods i affärerna.
Gör en logisk analys!

Karl-Путин A
Medlem

Självklart – det har vi sett i otaliga fall i USA, för att inte tala om Sydafrika eller England.

Anonym
Medlem
Anonym

Hoppas hon hade bunkrat upp med sojamjölk som ”om Krisen eller Kriget Kommer” (KKK) broschyren rekommenderade. Sorgligt. Tackar vet jag Lifsferill.