SVT-redaktion hotad av maskerade män

INRIKES. SVT:s lokalredaktion i Helsingborg ska ha utsatts för hot av sju maskerade män som velat skapa uppståndelse kring ett budskap.

SVT:s lokalredaktion i Helsingborg har hotats av sju maskerade män som trängde sig in på redaktionen för att skapa publicitet kring ett specifikt budskap.

— Naturligtvis kunde vi inte gå med på deras begäran. Och vi vill fortsatt inte bidra till att saken får större spridning, säger redaktionschefen Göran Eklund.

Ingen person ska ha skadats av de sju männen, men journalisterna på plats uppges ha upplevt obehag. Händelsen är polisanmäld.

— Jag kommentar av princip inte sådana här säkerhetsfrågor, av hänsyn till personalen. Vi har gedigna säkerhetsrutiner, mer kan jag inte gå in på det, säger Göran Eklund.

Tidigare i vinter har SVT fått utstå hård folklig kritik efter att ha förminskat de brutala islamistiska morden på två skandinaviska kvinnor i Marocko. I stället för att sprida en korrekt bild av morden hotade de folket med fängelse ifall de försökte sprida sanningen om dem.

Källa:
Hot mot SVT:s redaktion i Helsingborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaPhilip Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Philip
Medlem

Vi kan utesluta att det är män från motståndsrörelsen för då hade hela landet vetat vilka det var och organisationsförbud hade åberopats.

Fredrika
Medlem

Får man gissa att det är en islamistisk grupp eller är det ”rasistiskt”? Och varför får vi inte veta? Som sagt, hade det varit vi hade det blivit ett offentligt ramaskri. Varför måste de alltid mörka alla problem med rasfrämlingsinvasionen, hela tiden?