SVT rånade i Rinkeby

Ett team från Sveriges television begav sig under dagen till den mångkulturella förorten Rinkeby, utanför Stockholm. Anledningen till att man begav sig till Rinkeby var att man där skulle spela in ett inslag om regeringens planer på att införa så kallade nystartszoner i ”utsatta områden”.

Nystartszoner än en satsning från regeringens sida för att ge företag i områden som Rinkeby stora konkurrensfördelar jämfört med andra företag i Sverige, detta genom att ge dessa företag kraftiga skattesubventioner.

Dessa subventioner skall, om regeringen får sin vilja igenom, bekostas genom att man höjer den allmänna löneavgiften med 0,1%. Den allmänna löneavgiften är en skatt på lön och utgör del av arbetsgivaravgiften. Med andra ord ska det bli dyrare för alla andra företag att anställa, medan företag i till exempel Rinkeby får kraftiga subventioneringar.

Vid 13-tiden kom två yngre män fram till SVT:s  fotograf och knivrånade honom på hans tv-kamera, varefter de sprang från platsen. Detta uppger SVT på sin hemsida.

Mikael Hvinlund som är administrativ redaktionschef på riksnyheterna säger i ett uttalande att det är tråkigt att SVT:s team blivit utsatta för rån, men att man trots detta vill fortsätta att arbeta i Rinkeby.

En polisanmälan om rån har upprättats.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments