SVT publicerar fake news om tornedalingar

FAKE NEWS. ”Fruktansvärda berättelser” om ”experiment” på tornedalingar i anda som myterna om Dr Mengele måste leda till en ”sannings- och försoningskommission”, påstår SVT. Men en granskning Fjällsjö Nyheter gjort visar att experimenten är fake news.

I en serie av nya fake news-artiklar försöker statliga SVT att lura läsarna att ättlingarna till kvänerna, som numera ofta kallas tornedalingar, utsatts för ”experiment” och att det finns ”fruktansvärda berättelser” om dessa experiment. SVT kopplar ihop ”experimenten” till berättelserna om Adolf Hitlers så kallade dödsläger.

Dock lyckas inte SVT precisera några exempel på ”experimenten”, eller förklara vad som varit ”fruktansvärt” med dessa. Vid en granskning av ”nyheterna” visar det sig att det är de skallmätningar som Rasbiologiska institutet lät genomföra på Socialdemokraternas order som SVT förvanskat till att bli ”fruktansvärda experiment”.

Skallmätningarna på svenska medborgare var en fortsättning på de arkeologiska skallmätningarna av gamla skelett man hittat från forntiden. Genom att mäta olika medborgares skallar försökte man dra slutsatser om hur svenskarna och minoriteterna uppkommit, och vilka olika egenskaper människorna avlats på historiskt. Det senare kallades frenelogi.

Främst var det etniska svenskar som ”utsattes” för skallmätningarna, exempelvis värnpliktiga. Sedan mättes även minoriteters skallar, för att jämföra med svenskarnas. Men detta mörkas av opålitliga SVT, som försöker framställa det så att skallmätningar bara utfördes på minoriteter.

Förtrycket av tornedalingarnas språk och den påtvingade rikssvenskan var heller inget unikt för minoriteter, utan något även svenska bondbarn i Norrland utsattes för. Något som bland andra den Ångermanländska författaren Nicke Sjödin berättat om.

Syftet med SVT:s fake news verkar vara att skapa en ”sannings- och försoningskommission”, så att svenskar och tornedalingar kan leva ihop igen som vänner. Men i verkligheten är det naturligtvis precis tvärtom: Tornedalingar är fullt integrerade i Sverige och det finns ingen fientlighet mellan tornedalingar och svenskar. SVT:s falska nyheter syftar uppenbarligen till att skapa en sådan fientlighet, och genom minoritetspolitik etniskt segregera tornedalingarna från svenskarna.

Att det verkligen handlar om en splittringspolitik ses tydligt när man analyserar följderna av samepolitiken, som skapat den ”Mest allvarliga etniska konflikten i Sverige”, och fått Moderaterna att göra den etniska konflikten till en valfråga.

Även det mångkulturella samhället, som skapas genom massinvandring av för staten svårintegrerade folkgrupper, och bevaras genom statens stöd till utländsk nationalism i Sverige, är ett bra exempel på att det makthavarna skapar inte är försoning utan splittring. Regimen skapar medvetet etniska konflikter i ett land som tidigare varit förskonat från sådana.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Skapar SVT annat än fejkade nyheter? Nej det gör de inte. När man väl lärt sig att se bakom deras förljugna fasad av ”kvalitetsjournalistik” så hör och ser man bara en massa lögner. Det är ungefär som att gå ut i skogen och leta kantareller. Den skicklige kantarelljägaren med sina väl tränade ögon ser och hittar hur mycket kantarell som helst, medan amatören bara ser en massa stubbar och trän i skogen. Här är ett exempel på svensk ”kvalitetsjournalistik” rörande det ungerska valet nyligen, men som i själva verket beskriver en svensk valrörelse. Det är typiskt för svenska politiker och… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl A

Rösträkningen är för övrigt klar och den sittande regeringskoalitionen Fidesz/KDNP fick 50,16% av rösterna – ett oerhört bra betyg av det ungerska folket för Viktor Orbán och hans kamp mot främlingsinvasion och mångkultur.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

säger varken bu eller bä till vaccinationer, men är inte det ett mer fruktansvärt experiment när man faktiskt HAR använt folk att experimentera på och sprutat in massa skräp i dom som man inte hade en aning vad det var? Mäta någons skalle och näsa är väl rätt oskyldigt i jämförelse.