SVT och bostadsministern vill blanda Sveriges befolkning ”överallt”

INRIKES. SVT vänder på begreppen och menar att bostadsområden utan invandrad mångfald är ”problemområden”. Bostadsminister Peter Eriksson håller med och vill blanda Sveriges befolkning överallt.

I veckan hade SVT bostadsminister Peter Eriksson (MP) på besök i studion angående segregationen i Sverige. En av programledarna valde då att kalla etniskt homogent vita områden för ”problemområden”. Som exempel nämndes Södermalm i Stockholm och Majorna i Göteborg.

Peter Eriksson tog då vid och menade att ”kravet måste vara” att bygga bostäder ”för alla” för att ”på så sätt minska segregationen” och ”blanda olika grupper”. Detta gäller även i invandrarförorterna.

Bostadsministern säger sedan att vissa kommuner inte ser några problem med en etniskt homogen befolkning, men att samhället som helhet av någon anledning behöver ”få en blandning överallt”.

Se klippet nedan:

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments