SVT: ”Islamofobi är normaliserat”

LÖGNPRESSEN. ”Häpnadsväckande” enligt SVT:s expert. I rasande fart har islamofobin normaliserats i Sverige. Men enligt SVT kan utvecklingen vändas genom att öka antalet muslimer i Sverige.

Enligt statliga SVT är islamofobi numera normaliserat i Sverige. Det betyder att det är normalt i Sverige att ha en negativ uppfattning om religionen islam och om politisk islam.

Som stöd för sin slutsats hänvisar man till den vänsterextreme forskaren Mattias Gardell:

— Islamofobi har normaliserats i en häpnadsväckande utsträckning, berättar Mattias Gardell.

Samtidigt som Mattias Gardell hävdar att islamofobin har ökat kraftigt i Sverige, säger han att den minskat. Men bara i områden där allt fler är muslimer. Islamisering är alltså i praktiken samhällets lösning på islamofobin.

Mattias Gardell är bror till kändisbögen Jonas Gardell, som valt en judisk identitet. Själv är Mattias Gardell uttalad anarkist och före detta medlem i våldsbejakande AFA, och vann 2009 ”Stora Leninpriset”. I sitt arbete gör han öppet reklam för islamism, under den egenpåfunna benämningen ”Folkhemsislamism”.

Mattias Gardell är dessutom tillsammans med den judiske vänsterpartisten Dror Feiler ledare för det kommunistiska Ship to Gaza, som gjort politiska aktioner mot Israels blockad av Gaza. Till sin hjälp har de haft vänsteraktivister och islamister som Henning Mankell, Maria-Pia Boethius, Kalle Larsson, Mehmet Kaplan och Jabar Amin.

Som grädde på moset var Mattias Gardell talare på Kommunistiska partiets sommarläger 2011.

Ingenting av detta nämns dock av  SVT, som istället framställer aktivisten Gardell som en ”oberoende expert”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ValhallaFredrikaKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Ju mer utbredd och starkare den främmande islamen är desto mer växer islamofobi och motståndet. De vansinniga marxistiska ockupationspolitikerna riskerar inbördeskrig.

Fredrika
Medlem

Mattias Gardell har nog rätt i att islamofobin i ett område minskar ju större andel och ju fler muslimer bor där. Det är alltså viktigare att det inte finns någon islamofobi i landet än att det bor svenskar i det. Judisk prioritering. Men det gäller på lång sikt. För Gardell går nu skenbart emot Deborah Lipstadt som nyligen sa tilö svenskarna att det inte gör nånting om man är eller blir kallad islamofob om man är det i syfte att bekämpa antisemitismen. Men såklart delar bröderna Gardell judarnas långsiktiga mål, att ta bort de vita till förmån för det kommande… Läs mer »

Valhalla
Medlem

Nazi-fobi är en allmänt spridd mentalsjukdom