SVT ingår i ny EU-grupp för att bekämpa ”falska nyheter”

MEDIA. Chefen för SVT, Hanna Stjärne, ingår i EU-kommissionens nya grupp ”High Level Group on Fake News”, vars uppgift är att bekämpa så kallade falska nyheter på internet.

Hanna Stjärne.

Den nystartade gruppen ”High Level Group on Fake News” har fått i uppdrag att till EU-kommissionen rapportera sin bild av deras upplevda problem kring desinformation på nätet. Rapporterna kommer att användas för att regelverk och lagar ska kunna skrivas om så att de på ett effektivt sätt bekämpar sådant som de anser vara desinformation eller som innehåller olagligt innehåll.

Hanna Stjärne säger till SVT:s PR-avdelning att ”principerna om yttrandefrihet och rätt till information är avgörande för mig i det arbete som ska göras.” Stjärne nämner speciellt det stundande valet i Sverige och säger även att ”frågan om falska nyheter berör Sverige och Europa ur ett demokratiskt perspektiv”.

Konkurrensen om platserna i gruppen var hård, hävdar SVT som skriver: ”Drygt 300 personer ville delta och ansökte via officiell nominering. Hanna Stjärne deltar som representant för de nordiska public service-bolagen, tillsammans med Noel Curran, EBU:s generaldirektör.

Gruppens medlemmar är experter från olika områden, alltifrån det journalistiska, akademin/forskningen, frivilligorganisationer som NGO, nationella myndigheter, företag från relevanta industrier och sociala medie-plattformar. Bland dessa finns representanter från bland annat Google, Facebook, Twitter, European Federation of Journalists, Sky, EurActive, ARD etc.

— Jag är glad över att få möjlighet att samarbeta över nationsgränserna i denna brännande framtidsfråga, säger Stjärne.

Listan på gruppens alla 39 medlemmar finns här.

Källor:
Hanna Stjärne uttagen till EU-kommissionens grupp om desinformation
Experts appointed to the High-Level Group on Fake News and online disinformation

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

De skulle ju kunna börja med sig själva och deras förhärligande av mordiska vänsterledare som Fidel Castro och Che Guevara. Man kan inte alls lita på SVT, för det är en judekontrollerad propagandakanal. Som ”experter” hämtar man alltid in judar som t.ex. krimideologen och dyslektikern Jerzy Sarnecki.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Begriper inte varför det kallas SVT, Sveriges Television, när det styrs av en främmande stam? Det var länge sedan svenskar styrde i sitt eget land.
När Gustav IV Adolf kuppades ut, av för Sverige fientliga krafter, försvann det första egenstyret.
Nu senast, efter 2:a världskriget, övertogs all media också. Först väldigt subtilt men numera allt fräckare och högljuddare då man känner sig säker att ha kuvat goyim.

Jakob
Nybörjare
Jakob
2 år sedan

JTV – Just när (((ni))) når toppen kommer ni att falla. This time the world…

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Svt gör vad dom kan för att mörka sanningen.

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

Vilken smaskig dröm att ha alla dessa antivita /folkfientliga as under ett o samma tak – sedan sänder man in en drönarsvärm som störtdyker på deras huvun.

Randalf
Nybörjare
Randalf
2 år sedan

Ärligt talat. Hur djävla dum i huvudet får man vara som klumpar ihop alla människor som ser sig som judar till en grupp som man sedan kollektivt ger skulden för allt. Förstår ni inte att ni är de riktigt mörka krafternas bästa vänner när ni gör så. Det är precis det de har konstruerat och programmerat oss för. Zionismen behöver en yttre fiende som svetsar samman alla judar och infogar dem under zionisternas styre. Den judiska kulturen i sig själv är förstås väldigt parasitisk till sin natur och ser till att forma individerna i den judiska gruppen för att passa… Läs mer »