SVT hyllar återigen mytomanen och djurplågaren bakom ”Näthatsgranskaren”

SVERIGE. Efter att det avslöjats att mannen bakom det orwellianska projektet ”Näthatsgranskaren” var en dömd djurplågare som ljuger om akademiska meriter så tystnade lögnpressens hyllningskörer något. Men nu har SVT publicerat en ny artikel som uppmärksammar hur många tankebrottslingar som lagförts tack vare det skattefinansierade projektet.

Nordfront har tidigare skrivit om ”Näthatsgranskaren”, ett skattefinansierat projekt som syftar till att jaga oliktänkande svenskar på sociala medier och lagföra dem enligt gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”. Projektledare för organisationen är Tomas Åberg (750127-0255) – tidigare Tomas Bergström – en dömd djurplågare, vilket Nya tider var först att avslöja. Dessutom har det visat sig att han ljugit om påstådda akademiska meriter och en tidigare kollega har beskrivit honom som ”en fullfjädrad mytoman” som ”saknar helt spärrar och gränser”.

Efter avslöjandet kom hyllningarna av Näthatsgranskaren att tystna något, även om arbetet med att lagföra tankebrottslingar har fortsatt bakom kulisserna. Men nu har SVT valt att återigen uppmärksamma den dömde djurplågaren och hans jakt på oliktänkande.

I artikeln ”De anmäler hatbrotten på sociala medier” beskrivs bland annat hur Åberg kör ett program på Facebook, som ”letar efter vissa ord och kombinationer av ord som enligt juridiska prövningar utgör hets mot folkgrupp eller andra hatbrott”.  När programmet identifierat ett potentiellt åsiktsbrott granskar Åberg inlägget manuellt och bedömer ifall det är i enlighet med Sveriges åsiktslagar eller inte.

— Många gånger så är det bara väldigt rasistiskt, men går inte över gränsen till vad som faktiskt är brott. Det som vi tror är brott anmäler vi till polisen för att rättsväsendet ska pröva frågan, berättar Tomas Åberg till SVT.

Åberg skryter också över det faktum att det framförallt är äldre personer som drabbas av hans jakt på oliktänkande.

— Eftersom många av brotten vi anmäler är på Facebook, och det är en högre medelålder där, så ligger den på runt 50 år, säger han.

Under året har flertalet rapporter inkommit om hur pensionärer fått sina hem stormade av polis, tvingats genomgå flertalet förnedrande polisförhör där de bland annat uppmanats att redogöra för sina politiska åsikter och slutligen lagförts tack vare Näthatsgranskarens skattefinansierade verksamhet. Men Tomas Åberg säger sig samtidigt tycka synd om sina offer.

— Det gör de här personerna rädda, det begränsar dem och på det viset är de offer, säger han.

Trots detta kommer han att fortsätta sitt korståg mot oliktänkande på sociala medier, eftersom han tror att hans arbete kan stoppa en ”ny Breivik”.

— De kan känna sig berättigade av den här myllan av hat på sociala medier. Vi vill inte ha fler Anton Lundin Pettersson eller Breivik som går ut och begår väldigt grova brott och attentat, menar Åberg.

Källa:
De anmäler hatbrotten på sociala medier

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Karl
2 år sedan

Vera
Vera
2 år sedan

Lägg ned alla anmälningar på våldtäkter, bilbränder, överfall på åldringar m.m.för här kommer Tomas Åberg med en lunta ”hets mot folkgrupp anmälningar”. En viktigpetter som vill få en klapp på axeln av synagogbesökarna , moskeböjande horder och betalas av staten dessutom.

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
2 år sedan

https://vk.com/photo453578850_456239617

Tomas (Emanuel) Åberg alias Tomas Bergström, projektledare på Näthatsgranskaren.
19750127-XXXX

Skriven på:
Notgården
Gonäsvägen 7
771 41 Ludvika

Fler personer på adressen:
Ola Andersson
Åsa Qvarfordt

Andra adress:
Bergaby ängtorp 419, 697 92 Pålsboda
070-254 63 77

Jasiri gård
Tomas tillsammans med frun Marielle Lausch
VIDEO med svinet själv i slutet.
https://www.youtube.com/watch?v=y0aHwq6DmWE

Före detta polis men avskedad efter att ha begått brott. Djurplågeri. 2013 djurförbud av Länsstyrelsen för misskötsel av djur.

Ägare av Safariverksamhet i Tanzania 1996-2001, 2013-
https://www.abergsafaris.com/om-oss

Före detta sambo: Marielle Lausch. Arbetat som Hem- och konsumentkunskaps­lärare.
Dotter: Tuva

https://www.nyatider.nu/djurplagare-bakom-nathatsgranskaren-lat-sina-djur-svalta-till-dods/

http://katerinamagasin.se/lex-kapten-klanning-hur-mycket-granskning-tal-nathatsgranskaren/

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Tomas släkt ska till stor del vara en tattarsläkt. Småtjyvar, alkoholister, kvinnomisshandlare, en kvinnlig porrskådis med drogproblem etc.

Tomas har sin slöddermentalitet i blodet, slödder & pack sedan generationer.

Karl
Karl
2 år sedan

Hans dag kommer!

Pierre
Pierre
2 år sedan

Åberg!!! Finspång remembers.