SVT-chef tvingas avgå och polisanmäls efter sexköpsförsöket

INRIKES. SVT-chefen som ertappades med att försöka köpa sex av en ung flicka lämnar SVT med omedelbar verkan. Mannen har även polisanmälts.

Nordfront kunde under torsdagen rapportera om att att en chef på SVT har ertappats med att han försökt köpa sex av en som han trodde var en 14-årig flicka. I själva verket var det en Expressen-anställd som arbetar för deras kanal ”Brottscentralen” som utgav sig för att vara den unga flickan.

I en chattkonversation med ”flickan” erbjöd SVT-chefen henne 500 kronor i veckan fram tills att hon skulle fylla 15 år, därefter skulle hon få 3 000 kronor extra om mannen fick ha samlag med henne.

En vecka efter chattkonversationen stämde mannen träff med ”15-åringen” och väl på plats möttes han av ett TV-team som konfronterade honom. Därefter kontaktades SVT som informerades om mannens pedofila förehavanden på internet, varpå statskanalen meddelade att de skulle starta utredning mot mannen.

Nu har SVT meddelat på sin hemsida att den numera före detta chefen, som ska ha haft en lägre chefsbefattning inom SVT utan publicistiskt ansvar, har tvingats avgå med omedelbar verkan.

— Vi vet nu vem personen är och vi är överens om att han lämnar, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.

Även en polisanmälan mot mannen har gjorts.

Källa:
Utpekad SVT-chef lämnar med omedelbar verkan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om