SVT-chef ertappad – försökte köpa sex av 15-åring

INRIKES. En SVT-chef har ertappats med att han försökte köpa sex av en 15-åring från en ”sugar dating”-sajt. När han konfronterades med det det svarade han att han bara skulle ”rädda” flickan.

En chef inom statskanalen SVT har åkt dit efter att han erbjudit sig att köpa sex av en 15-åring från en så kallad sugar dating-sajt. Det SVT-chefen inte kände till var att den 15-åriga flickan i själva verket var en anställd på Expressens brottskanal ”Brottscentralen”.

Bland annat ska den SVT-chefen har erbjudit sig i chattkonversationer med ”flickan” att betala henne 500 kronor i veckan för att umgås men att så fort hon fyllt 15 år skulle de ha samlag med varandra och hon skulle då få 3 000 kronor. Totalt sett skulle flickan ha fått 9 000 kronor för deras ”umgänge”.

En vecka efter chattkonversationen stämde mannen träff med ”15-åringen” och väl på plats möttes han av ett TV-team som konfronterade honom med hans pedofila förehavanden. När Expressen-reportern Lisah Silfwer frågade mannen varför han erbjöd henne 9 000 kronor för hennes ”umgänge” svarade han att det var för att ”rädda” flickan.

— Du erbjöd mig 9 000 kronor för oskulden?, sa Silfwer, varpå mannen svarade:

— För att se till att det inte är någonting som händer när hon är 14 år.

”Så du är ’the good guy här'” frågade reporten och fick svaret ”ja” från SVT-chefen som vidare sa att det aldrig ”varit en fråga om att köpa sex”.

När SVT blev informerade om chefens förehavanden har de nu beslutat att starta en intern utredning.

— Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationschef.

Källa:
SVT-chef försöker köpa sex av 15-åring

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments