SVT blåljuger för att rättfärdiga Israels massmord av civila

MEDIA. SVT har skrivit en krönika som använder sig av grova lögner för att rättfärdiga Israels brutala slakt av tusentals palestinier 2014.

SVT-journalisten Claes JB Löfgren har skrivit en krönika om den senaste tidens palestinska protester vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan. Krönikan handlar om hur unga palestinska män ”i röken från brinnande däck” försöker ”ta sig in i Israel” samt hur dessa män trots Israels militära övermakt inte fruktar döden utan i stället väljer att ”bejaka martyrskapet”. I texten beskyller SVT-journalisten den palestinska motståndsrörelsen Hamas för de 41 palestinier som hittills skjutits ihjäl av Israel i protesterna.

Löfgren beskyller även Hamas för den konflikt som ägde rum år 2014 mellan dem och Israel. Då dödade Israel runt 2 200 palestinier, varav över hälften var civila och minst 500 av offren var barn. Löfgren ljuger rakt ut då han skriver att Israels urskillningslösa slakt började efter att Hamas avfyrat raketer in på israeliskt territorium som ska ha dödat ”ett 70-tal israeler”.

I själva verket provocerade Israel fram attacken mot Gazaremsan. Detta efter att utan bevis ha beskyllt Hamas för dödandet av tre judar på Västbanken och därefter påbörjat en intensiv kampanj mot det palestinska folket. Bland annat raserades hus där misstänkta förövare bodde, över 500 människor greps och 6 palestinier dödades. Som svar på dessa provokationer besköt Hamas Israel med sina hemgjorda primitiva raketer varpå Israel valde att urskillningslöst attackera Gazaremsan.

Det ”70-tal israeler” som dog var inte offer för en oprovocerad attack från Hamas, utan det totala antalet döda israeler e f t e r att Israel attackerat Gazaremsan. Till skillnad från de palestinska främst civila offren var dessutom 67 av de 73 dödade israelerna soldater.

Källor:
Krönika: Unga män som söker döden i Gaza
The propaganda war over the Gaza crisis

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Vera_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Man märker verkligen att judenheten tagit över vår statsmedia, både SR och SVT. Egentligen handlar allt om att hetsa mot nationalister och svenskar som inte låter sig kuvas, samt stå upp för judestaten och försvara invällarnas beteende. ZOG-TV är vad det är fråga om.

Vera
Medlem

Visst och sant bäste DH . Kommer det kritiska röster över Israel – dröjer det inte förrän vi överhopas med alla lögnfilmer hur synd det är om judarna. Men tjaten
börjar få motsatt verkan.