SVT: ”Antirasism gör Sverige till en terrorbas”

ANTIRASISM. ”Sverige en hot spot för jihadister” skriver statliga SVT, som påstår att orsaken ligger i att antirasistiska aktivister skrämt SÄPO till att låta den islamistiska extremismen frodas. Fjällsjö Nyheter kommenterar.

De senaste åren har en mängd internationella terrorister med islamistiska motiv visat sig vara svenska medborgare, som i åratal försörjts av svenska staten, som kallar terroristerna ”svenskar”.

Danmark 2012, Syrien 2013, Frankrike 2015, Belgien och USA 2016, och Grekland 2017 är bara några exempel på länder som utsatts för de ”svenska” terrorister som den svenska regimen i åratal skyddat och försörjt.

— Sverige har stuckit ut, säger Peder Hyllengren som är forskare på Försvarshögskolan, om det inflytande som våldsbejakande extremister haft i de internationella islamistiska terrornätverken.

Nu lanserar statliga SVT en teori om varför så många islamistiska terrorister blivit svenskar. Det beror på antirasism och antirasistisk aktivism, som gjort Säkerhetspolisen (Säpo) rädda för att bli kallade rasister. Därför låter Säpo bli att göra sitt jobb, tror SVT.

— Jag tror att den aktivism som fanns mot både Säkerhetspolisen och de som försökte lyfta allvaret i de här frågorna. Det gjorde att tröskeln blev högre för både politiker och andra att ge sig in i det här området. Man riskerade att bli utpekad som rasist på ett sätt som man inte såg i andra europeiska länder, säger SVT:s expert Peder Hyllengren.

Därför har ”de jihadistiska nätverken kunnat verka relativt ostört i Sverige” och därför har Sverige ”sedan åtminstone ett par decennier tillbaka varit ett land varifrån personer rekryterats till träningsläger och för att strida i konfliktzoner runt om i världen”.

Låt oss stanna bandet där.

Sedan ett par decennier, det är alltså sedan Tjetjenien-kriget, där de islamistiska terroristerna kallades för frihetskämpar av Sverige, som gav kända terrorister en fristad som ”flyktingar” och ”regimkritiker”.

Och på den vägen har det ju varit. Sverige hjälpte öppet Islamiska Staten och al-Qaida att mörda Libyens ledare Muammar al-Gaddafi, och lät sedan terroristerna ta över landet. Sedan försökte Sverige göra samma sak mot Syrien och dess ledare.

Aftonbladet rapporterade 2015 att den svenska regimen öppet ger biståndspengar till al-Qaida, i syfte att med våldsbejakande extremism störta Syriens regering.

Islamister som varit internationellt efterlysta för terrorism, bland annat i Uzbekistan, har fått stöd i Sverige och blivit hyllade som ”demokratikämpar”.

Listan är lång. Sverige har en historia av att stödja våldsbejakande islamister och svartmåla deras motståndare.

Och Sveriges stöd till våldsbejakande extremism av den islamistiska varianten kan inte bara förklaras med att Muslimska brödraskapet är djupt befäst inom Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Reinfeldts ”moderata” regering gav ännu mer pengar till de ”moderata” islamisterna i Syrien.

Sveriges stöd till våldsbejakande extremism har alltså en djupare grund än rädsla för rasismanklagelser. Det handlar om att använda terroristerna mot utländska regeringar man vill störta.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
*Db*nordboPierreAndreasKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Apropå Sveriges deltagande i Libyenkriget. När Gadaffi hade störtats bjöd svenska staten terroristerna som mördade honom på gratis semester på lyxhotell i Malmö.

Karl-Путин A
Medlem

Jag självredigerade mig. Det var Musewenis fru som bodde i Hjällbo i början på 80-talet. Det generösa mottagandet av krigsförbrytare har dock pågått sen 1970-talet och där hade säkert Olof Palme flera fingrar med i syltburken. Under Palmes tid var flyktingmottagandet mycket politiserat och främst ”flyktingar” från socialistiska länder mottogs, varav många senare visade sig vara både terrorister och krigsförbrytare.

Idag uppskattas antalet krigsförbrytare i Sverige till minst 1500 st.

Andreas
Medlem

Ser verkligen fram emot rättegångarna dessa förrädare ska ställas inför.

Pierre
Medlem

Det handlar om att expandera Israel. Från Nilen till Eufrat eller hur lyder de två sträcken på Israels flagga?

nordbo
Medlem

– Det handlar om att använda terroristerna mot utländska regeringar man vill störta.

Väl summerad mening från granskningen.

Sverige är idag i princip helt allierad med (((NWO))) – och det äcklar en oerhört att vara en medborgare under dagens förbrytarstat Sverige.

b¤d
Medlem

Klåpare.
Det blir allt svårare att sopa saker som dessa under mattan.
Hoppas att ”allt” exploderar i ansvarigas ansikte.

Jag/vi tittar förnöjt på.

Lingon.