SVT anmäls för hets mot folkgrupp

INRIKES. SVT anmäls för hets mot folkgrupp efter att ha spridit ett generaliserande uttalande om ryssar.

SVT har anmälts för hets mot folkgrupp av Nina Drakfors efter att mediahuset spridit ett generaliserande uttalande om ryssar. Anmälan gäller ett nyhetsinslag sänt den femte augusti där SVT rapporterade om att ett ryskt fartyg gått på grund på svenskt vatten.

I inslaget uttalade Sjöbefälsföreningens VD Mikael Huss att det inte är ovanligt att det ”är just ryssar som har den kulturen”. Drakfors menar även att man valt ut just detta uttalande ur en längre intervju, just för att sprida en negativ bild av ryssar.

Huruvida SVT:s ansvarige utgivare kommer åtalas är i dagsläget oklart.

Hör samtalet nedan:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl ADen-KristneLingonetDavid Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
David Nilsson
Medlem

Hets mot vita går alltid bra i systemets ögon, men direkt när man pratar om de (((utvalda))) eller vad man ska göra med de folken som våldtar våra svenska flickor. Då ska det braka hus i helvetet. Det ska alltid vara ett jävla hyckleri! Jag förväntar mig inte mycket av denna anmälan, polisen är ju redan överbelastade med de tusentals våldtäkter och rån som begås av våra ”kulturberikare/pensionsräddare”. TVI för detta system

Lingonet
Medlem

Kul å se hur det här slutar

Den-Kristne
Medlem

Precis som ”Lingonet” säger så ska det bli spännande att se hur det här slutar.

Karl-Путин A
Medlem

Han har ju faktiskt rätt. U 137 gick också på grund för att kaptenen var berusad.

Avskaffa HMF så att vi kan säga sanningen om negrer, muslimer, zigenare och judar också. Eller det vi tror är sanningen, eller rena lögner och fantasier – ”svensk” media tillåts ju göra det. Det ska ju vara ”lika för alla” om Moderaterna får regera.