SVT Agenda diskuterade de svenskfientliga förnedringsrånen

INRIKES. SVT tog under gårdagens Agenda upp det allt mer uppmärksammade fenomenet med förnedringsrån riktade mot svenskar.

De så kallade förnedringsrånen, där rasfrämlingar utsätter svenska ungdomar, tar allt större plats i den offentliga debatten.

Ett exempel på ett uppmärksammat sådant rån ägde rum i slutet av förra året, då två rasfrämlingar rånade, misshandlade och urinerade på den 18-årige svensken Peter.

— De garvar och säger jävla vidriga svenne, din horunge, sa Peter i förhör.

Under gårdagens SVT Agenda diskuterades just förnedringsrånen. Där menade den före detta polisen och afghanen Mustafa Panshiri att brottet har en delvis rasistisk grund.

— Något man inte kan komma undan är att det finns en ganska tydlig etnisk aspekt. De här killarna letar aktivt efter svenskar att ge sig på. Vad det handlar om får man göra mer studier på. Men det gjordes en studie redan 2005 vid Lunds universitet där man intervjuade elva pojkar med utländsk bakgrund som rånade andra barn och de här pojkarna sade väldigt tydligt att ”vi är ute efter svenskar, att se svenskar ligga på marken och kyssa våra fötter ger oss makt”. Och så avslutar man med att svenskar är väldigt mesiga och gör inget motstånd när man tar ifrån dem deras värdesaker, sa Panshiri.

En annan förklaring enligt afghanen är att gärningsmännen letar efter personer som de bedömer inte besitter ett våldskapital.

— Och det är ganska intressant om man spinner vidare på det. Det behöver inte vara att det är rasism som är huvudorsaken här utan de här killarna eller gärningsmännen letade också efter personer som de vet inte har något våldskapital att hämnas med, alltså de tillhör inte någon klanstruktur, en stor släkt eller kusiner som kan ge tillbaka.

Felipe Estrada Dörner, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, menade dock att den etniska aspekten är oväsentlig eftersom ”de allra flesta med utländsk bakgrund [inte] begår […] grova våldsbrott”.

Sverigedemokraterna har tagit upp förnedringsrånen i riksdagen
Att det handlar om rasfrämlingar som begår brotten har även tagits upp av Sverigedemokraterna i riksdagen.

När SD:s Adam Marttinen ställde det miljöpartistiska statsrådet Per Bolund mot väggen valde denne dock att inte erkänna svenskfientlighet som ett existerande problem.

Källa:
SVT Agenda

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VeraKlausJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Det finns bara en möjlig utväg för att få stopp på dessa systematiska påhopp på svenskar. Det är att göra det förbjudna. Beväpna sig och vara beredd att vägra bli ett offer. Det ska vara livsfarligt att ge sig på en svensk. Vi behöver inte någon klan av inavlade kusiner som backar oss. Sträva efter att kunna agera utan hämningar om det behövs.

Klaus
Medlem

Det är typiskt för primitiva att försöka få respekt med våld i ett högt utvecklat samhälle där intelligens och duglighet krävs. De primitiva är intellektuellt på den lägsta nivån, det är skälet för de många efterblivna islamiska och afrikanska länderna. Det är också skälet för världsherraväldejudar (Illuminati som George Soros) att föröka dem i Europa.
De mest effektiva åtgärderna är rigoros motvåld, fysiskt och hård bestraffning och konsekvent utvisning. Men så måste regeringen vara nationell och mångkulturella ovetenskapliga politprofessorer som Filipe Estrada Dörner måste avsättas. Lögner behövs inte.

Vera
Medlem

En fråga som inte var bosatt i Sverige under 30 talet: Bar sig de SVENSKA rotlös fattiga statarbarnen lika dant åt när de kom till städerna för bättre villkor? Har det inte med generna att göra? Visst några kanske stal men förnedring är absolut inte nordisk?