Sveriges radio sammankopplar Folkets marsch 2007 med Nya Zeeland-dådet

INRIKES. Sveriges radio illustrerar det ”högerextrema hotet” med en bild på Folkets marsch från 2007.

I kölvattnet av dådet i Nya Zeeland har Sveriges Radio (SR) skrivit en artikel om det ”högerextrema hotet”. För att illustrera det påstådda hotet använder sig det statliga propagandaorganet av en bild från det svenskvänliga nationaldagsfirandet Folkets marsch 2007 när det numera nedlagda partiet Nationalsocialistisk front ställer upp sig.

SR har även intervjuat Hans Bruun, analytiker vid Försvarshögskolan, som hävdar att ”högerextremt våld” inte uppmärksammas:

— Problemet är att det högerextrema våldet aldrig får samma täckning och uppmärksamhet i mainstreammedia, utan det försvinner i bruset av IS-debatter och IS-resenärer och allt annat som ska diskuteras, hävdar han.

SR:s parhäst SVT har å sin sida publicerat en krönika av vapenbrottslingen Diamant Salihu – som tidigare trakasserat medborgarjournalister inför deras barn att de ställer kritiska frågor till makthavare – som menar att ”där sekten IS tappade sin kraft, tar högerextremisterna vid”.

Källor:
Expert: Hot från högerextrema i skymundan
Krönika: ”Där sekten IS tappade sin kraft, tar högerextremisterna vid”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EthnyErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Erik
Medlem

Vi tackar den kristne Brenton Tarrant som i sitt ogrundliga hat mot muslimer (och avsaknad av förståelse för vem som ligger bakom massinvandringen) givit MSM föda för ytterliggare 1000 år av extra hat och lögner mot nationalismen. Tack. Högst uppskattat!

Brenton är uppenbarligen en ny Breivik, dvs en s.k nationalist som egentligen är en sionist och som enbart fyller syftet av att föda lögerna om oss. Usch.

Ethny
Medlem

Breivik skrev i sitt manifest att judar / Israel men framförallt sionismen inte är vår fiende utan viktiga att samarbeta med. Breivik var / är en frimurare av högsta grad i Norge. Brenton nämner också att judar bör stödjas och samarbeta med fast i en mildare ton i sitt manifest. Bara detta tycker jag ger en liten varningsklocka vad deras riktiga agendor kan vara. Istället för att välja folk i gemen som ”utnyttjas” i ett enda syfte, att utrota den vita rasen. Oavsett om det är genom propaganda och hjärntvätt eller massflytt som leder till att vi blir i minoritet… Läs mer »