Sveriges radio sammankopplar Folkets marsch 2007 med Nya Zeeland-dådet

INRIKES. Sveriges radio illustrerar det ”högerextrema hotet” med en bild på Folkets marsch från 2007.

I kölvattnet av dådet i Nya Zeeland har Sveriges Radio (SR) skrivit en artikel om det ”högerextrema hotet”. För att illustrera det påstådda hotet använder sig det statliga propagandaorganet av en bild från det svenskvänliga nationaldagsfirandet Folkets marsch 2007 när det numera nedlagda partiet Nationalsocialistisk front ställer upp sig.

SR har även intervjuat Hans Bruun, analytiker vid Försvarshögskolan, som hävdar att ”högerextremt våld” inte uppmärksammas:

— Problemet är att det högerextrema våldet aldrig får samma täckning och uppmärksamhet i mainstreammedia, utan det försvinner i bruset av IS-debatter och IS-resenärer och allt annat som ska diskuteras, hävdar han.

SR:s parhäst SVT har å sin sida publicerat en krönika av vapenbrottslingen Diamant Salihu – som tidigare trakasserat medborgarjournalister inför deras barn att de ställer kritiska frågor till makthavare – som menar att ”där sekten IS tappade sin kraft, tar högerextremisterna vid”.

Källor:
Expert: Hot från högerextrema i skymundan
Krönika: ”Där sekten IS tappade sin kraft, tar högerextremisterna vid”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments