Sveriges Radio-profil hyllar morddömd rappare: ”Hoppas han kommer ut snart!”

MEDIA. Den iranskfödda Sveriges Radio-journalisten Ametist Azordegan har publicerat ett inlägg på Instagram där hon hyllar den ”svenske” rapparen David Jassy, som avtjänar ett straff på 15 år till livstid för mord i USA. I inlägget skriver hon att han är hennes ”nära vän” och att hon har för avsikt att hälsa på honom innan året är slut.

Musikjournalisten och radioprataren Ametist Azordegan. Foto: Erik by Erik (CC BY SA).

Ametist Azordegan, framförallt känd som radiopratare på statliga Sveriges radio, hamnade i blåsväder redan 2014 genom att kalla journalistkollegan Janne Josefsson för ”nazist”. Detta eftersom Josefsson i egenskap av programledare för SVT:s Uppdrag Granskning valde att granska den svenska våldsvänstern. Att Uppdrag Granskning veckan innan hade sänt ett vinklat hetsprogram om Motståndsrörelsen räckte inte för Azordegan, som på Twitter skrev ”
Kan inte Janne Josefsson bara komma ut som nazist/SVP en gång för alla?”.

I veckan publicerade Azordefan ett inlägg på Instagram, där hon hyllar den morddömde ”svenske” rapparen David Jassy. Jassy avstjänar ett fängelsestraff på 15 år till livstid på det ökända San Quentin-fängelset i den amerikanska delstaten Kalifornien, efter att ha slagit ihjäl en fotgängare som klagat på hur Jassy framförde sin stadsjeep. I domen står bland annat att Jassy sparkat på offrets huvud ”som man sparkar på en fotboll”.

Men Azordegan hoppas trots detta att Jassy – som hon beskriver som sin ”nära vän” – ”kommer ut snarast” och att hon annars har för avsikt att ”hälsa på honom innan året är slut”.

Källor:
SR-profilens angrepp på Josefsson: Nazist
Vittnen: Sparkade huvudet som en fotboll

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Karl ARokvikenVeranordboDeva Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Ibland tror jag nästan att vi borde strunta i Finspång och istället bygga lyktstolpar på SR:s kontor. För det kan inte finnas en enda person där som inte hör hemma under en sån.

Grottbjörnen
Medlem

vi kan ju tortera dom först genom att tvinga dom att lyssna på sin egen skit i ett par dygn

Vera
Medlem

Just det. Har alltid hatat rappare. Kan inte ens höra inledningen på ”Landet Runt” väntar alltid en stund. Och alla dessa förhands ”Musik” inledningar på programmen, skrikiga och fula. Under pauserna Blubb, blubb kraffs kraffs som förstör intrycken av dessa vackra filmavsnitt över vår natur. Tänker på III Rikets paussignal ”Gib immer Treu und Redlichkeit ….” /Ge alltid trofasthet och redlighet/

Rokviken
Medlem

Tack Vera!Lyssnade på stycket. Vackert och uppbyggligt.

Rokviken
Medlem

Ja, det finns nog gott om plats i den kolchosbyggnaden. Glöm för all del inte radioarkivet.
Tillsammans med SVT:s byggnader och den patologiska hatkärleken man känner för sin granne – USA:s ambassad – förfular de hela området. Där har skönhetsrådet misslyckats med sitt uppdrag.

Deva
Medlem
Deva

Ja vad ska man säga … Skicka denna Zigenare till någon liten Borat by i Kazakstan eller Rumänien, för hennes eget och det Svenska folkets bästa, där kan hon mjölka kor för hand eller dylikt.

nordbo
Medlem

Denna Iranska utnyttjar hennes position hos den djupt marxistiska institutionen (((SR)))
till att besudla den mark hon går på – hon är förmodligen medskyldig till att ha vanhedrat både Sverige/Iran i sitt förrädiska ”arbete” med att blidka Usa/Israels västliga dekadens – just nu är hon (((välkommen))) här, men det oundvikliga kommer att ändra på det.

Karl-Путин A
Medlem

Rabiatfeminist med licens att hata. Att kalla en svensk journalist för nazist är helt OK – hade det (för hon saknar väl kön som alla feminister) däremot, som den prisade och omhuldade rasfrämlingen Gina Dirawi yttrat: ”Sätt in JAS mot Israel” så hade karriären varit över.

(Svenska JAS-plan deltog ju i ett folkrättsbrottsligt krig på USA/Israels sida mot Libyen och då tyckte Dirawi, med all rätta, att planen kunde skickas mot Israel när de ändå befann sig i närområdet)