”Sveriges gränskontroller rena Kalle Anka-verksamheten”

MIGRATION. Sverige har en av Europas sämsta gränskontroller enligt en Schengen-rapport som har hemlighållits inför valet.

Förra året besökte Schengen-inspektörer Sverige och intervjuade gränspoliser runtom i landet. Resultatet sammanställdes i en sekretessbelagd rapport med titeln ”Evaluation of Sweden in the field of management of the external borders”. Innehållet i rapporten är ett totalt underkännande av Sveriges gränskontroller.

— Rapporten visar det vi redan visste, att vi har rena Kalle Anka-verksamheten, säger en källa som jobbat inom gränspolisen i Stockholm i flera år till tidningen Kvällsposten. Vi riskerar att släppa in återvändande jihadister och frihetsberövar personer som har rätt att komma in i landet.

Enligt inspektörerna är svenska kontroller dåligt bemannade, arbetsmetoderna kritiseras och de som ska utföra arbetet saknar rätt utbildning bland annat i hur man juridiskt bedömer om pass är äkta eller inte.

Värst är situationen på Arlanda, Sveriges största flygplats med fler än 26 miljoner resenärer som passerar per år.

Regeringens utökade inre gränskontroll som infördes i somras beskrivs som en låtsaskontroll. Gränsskyddet framställs i Schengen-rapporten som så dåligt att det ”inte kan skydda samhället”.

Enligt flera poliser som intervjuats är ”resultatet från Schengeninspektörernas besök politiskt sprängstoff”:

— Jag satt i möte när polismästaren Liselotte Ström sa att rapporten är politisk känslig och att den därför skulle undanhållas tills valet var genomfört, berättar en polis.

Enligt Justitiedepartementet har justitieminister Morgan Johansson (S) blivit informerad om det preliminära innehållet i rapporten, men han vill i nuläget inte lämna några kommentarer.

Källa:
Gränspoliser: Rapport undanhölls – inför valet

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Harald BafastAndré DevecseriPålästLarssonDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Är inte detta undanhållande av information att beteckna som oärlighet och valfusk, som borde ogiltigförklara valet 2018?

Tors Spjut
Medlem

Äsch då. Svenskarna får rösta igen om 4 år, då är allt glömt och förlåtet!

Den-Kristne
Medlem

Kalle Anka är iaf bra – enligt mig.

Larsson
Redaktör

Förbannad manipulation, undanhållning och vilseledning!

Påläst
Medlem

”Jag satt i möte när polismästaren Liselotte Ström sa att rapporten är politisk känslig och att den därför skulle undanhållas tills valet var genomfört, berättar en polis.”

Typiskt när man har dumma kärringar som bestämmer. Hoppas att hon blir våldtagen till döds av en flock främlingar.

André Devecseri
Medlem

Schengen ska inte finnas överhuvudtaget, utan varje land ska ha sina egna gränser (den nordiska passunionen går an, men inte mer än så)