Sveriges arméchef avgår i frustration

INRIKES. Sveriges arméchef Anders Brännström avgår den 1 juni i frustration över den ”sönderplockade” svenska Försvarsmakten.

Brännström

Anders Brännström.

En av Sveriges högsta militära chefer lämnar den 1 juni sin tjänst. Det är arméchefen Anders Brännström som avgår i frustration mot en försvarsmakt som han i media beskriver som ”sönderplockad”.

— Det vi kallar försvarsgrenar, armén, flygvapnet och marinen, det är ju sedan 20 år tillbaka sönderplockat på ett sätt som jag har fått mer och mer svårt att leva med.

Anders Brännström säger att hans uppfattning är att Sverige brister helt i förmåga att föra krig på marknivå. Han säger att man ”plockat sönder” organisationen så att ansvar för ledning, logistik och utbildning lagts ut på flera olika aktörer. Detta gör enligt Brännström att han inte har möjligheten att göra ett bra jobb.

Han är även orolig för att landets mycket svaga försvarsförmåga kan göra att Sverige blir betraktat som ett lätt mål vid oroligheter i vårt närområde.

— I värsta fall ses Sveriges försvar som svagt utåt och har en dålig så kallad tröskeleffekt – risken finns att Sverige ses som en lätt ”munsbit” vid oroligheter i närområdet.

Källa:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtlan…chef-avgar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om