Sverigedemokraterna vill rösta på M-KD-budget

INRIKES. Sverigedemokraterna säger sig vara villiga att rösta på det budgetförslag som kommer läggas fram av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Enligt ett färskt besked från Sverigedemokraterna är partiet villigt att rösta på det budgetförslag som kommer läggas fram av Moderaterna och Kristdemokraterna.

SD har tidigare varit kritiska mot Moderaternas egna budgetmotion, då den innehållit förslag om besparingar inom vård, omsorg och arbetslöshetsförsäkringen.

På dessa områden har man dock fått backa efter förhandlingar med KD, enligt indikationer SD fått.

Ett område där man inte är eniga är skattepolitiken, där SD vill sänka skatten för låginkomsttagare medan de två högerpartierna mer riktat in sig på höginkomsttagare. Det är dock enligt Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt något partiet kan ”leva med”.

Budgetomröstningen kommer hållas i riksdagen under nästa veckas onsdag.

Källa:
SD berett att stödja M:s och KD:s budgetförslag

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Jag tror inte att Moderaterna och Kristdemokraterna är högerpartier. De är ju inte mot prideparader, öppna gränser och massinvandringen av kultur- och rasfrämlingar. De är globalister, dvs vänster.