Sverigedemokrat i Sjöbo häktad för sexbrott mot barn

SEXBROTT. Den häktade politikern har bland annat förtroendeuppdrag i familjenämnden.

Sverigedemokraten Krister Persson (19460704-4551) som är ledamot för kommunstyrelsen i Sjöbo kommun häktades för en vecka sedan på sannolika skäl för sexuella ofredanden mot barn.

Det är den starkaste misstankegraden.

Han har flera uppdrag i kommunen, bland annat i familjenämnden.

Krister Persson anhölls efter förhör 5 juni men han nekar till anklagelserna.

Att han anhölls baserar sig på två fall; det ena försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, det andra sexuellt övergrepp mot barn.

Ystad tingsrätt beslutade att häkta Persson eftersom bedömningen gjordes att han annars skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra ärendets utredning.

Förhandlingen hölls på grund av ärendets natur bakom stängda dörrar.

Den 20 juni är sista dagen för kammaråklagare att väcka åtal.

Källor:
Kommunpolitiker häktad – misstänks för sexuella övergrepp mot barn
TR-B 201841-19

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Mycket konstigt att man uppger politisk inställing i detta fall. Vid en verklig äcklig pedofilhärva är det annars så tyst om de skyldigas politiska anhörighet. Bakslug på något sätt att svartmåla ett visst ogärna sedd parti inom demokratiska etablissemanget medan andra går fria? En tankeställare till SD när NMR nationalsocialister beskylls för en massa andra saker som dessutom saknar grund och ni ändå ylar med i hatkören.

  • Ethny says:

   Frågan är om han är helsvensk, men namnet tyder lite på det. Vet inte om det är för att han är vit och (((SD:are))) som han blir uthängd. Fast lite konstigt då SD springer sions ärenden.

   Däremot, är det pedofilringar i Hollywood, Bill Clinton och / eller andra (((ljusskygga))) så brukar de (((media))) lägga locket på ganska rejält.

   Detta behöver inte heller vara sanning, så tar inte ställning mot det s.a.s.

   Man märker dock skillnaden beroende på vem det är huruvida media skriver om det eller ej.

   Edit: Är han skyldig så förtjänar han i alla fall det värsta.

   • Erik Forsell Erik Forsell says:

    Hittills är vi det enda media som skrivit det. Den misstänkte är mycket svensk. Han namnges för att han är förtroendevald och häktad för pedofila sexövergrepp, inte för att han är svensk eller icke-svensk.

    Som många läsare har noterat skyddar inte Nordfront pedofiler och våldtäktsmän utan anger ofta identitet. Detta är inget undantag.

    • Naturligt vis – men vi saknar partitillhörigheterna på lagbrytare i övrigt från medias sida. Har upplevt att en man som hade en gammal NS tidning (provexemplar) i sin ägo blev offentlig som ”Nazist” för olaga vapeninnehav.

    • Ethny says:

     Oj, missade det helt och hållet. Trodde MSM spred ut det, brukar annars kolla källorna.

     Annars gick jag i funderingarna att (((de))) ville få bort honom från (((SD))) av någon orsak.

     Då är allt i sin ordning, verkar som han blir skyddad istället och tvärtemot vad jag fick för mig (av någon orsak, skyller på trötthet).

     Bra grävt i vilket fall.

    • Ethny says:

     Vilket är väldigt positivt med Nordfront, och mycket bra då dessa avskum inte ska få hålla på med dylika saker utan att hängas ut helt och hållet.

     De förtjänar det värsta som någon någonsin kan uppleva.

 • Child-Of-God says:

  luktar Djävulen på lång väg. och ja, det är en verklig figur!

  han har säkert sin tron hos BARNARÖVARMYNDIGHETEN!


 • Lämna ett svar